12 Ianuarie 2018

De cate ori am luat decizii fara sa respiram? De cate ori am crezut, intr-un moment de criza, ca e obligatoriu sa facem ceva, sau nu am stiut sa gestionam o situatie, si fara sa clipim am luat o hotarare care ne-a schimbat viata? Si asta nu o data, ci de nenumarate ori. Mereu. Si mereu , si mereu ne aducem aminte de momentele in care ne-am schimbat vietile, fara sa banuim ca acele momente ne vor bantui, cu sau fara acordul nostru, intreaga existenta.

Dezamagirile, inflacararile, dorintele, fricile, toate pornite dintr-un loc al interiorului nostru pe care il numim azi ego. Locuri comune, experiente banale, aceleasi si aceleasi de mii de ani. Reactii nu raspunsuri. Durere unde ar trebui sa nu fie. Bucurie de moment si fala trecatoare. Desartaciune.


Atata timp cat nu vei gasi in interiorul tau esenta samburelui conflictual, atata timp corpurile tale emotional si mental vor continua sa poarte amprente ce vor actiona la comanda celui mai mic impuls provenit poate dintr-un gand care nici macar nu sti daca e al tau .


Desi poate parea ciudat, cam tot ceea ce suntem este urmarea a ceea ce am acumulat in frageda pruncie. Odata cu prima gura de aer, in timp ce uitam de unde veneam, aspiram informatia ce exista in jurul nostru. Si am continuat sa acumulam tot pana cand in interiorul nostru au inceput sa se formeze tiparele proprii. Cand aceste tipare au fost conturate, au inceput sa apara si primii centrii conflictuali, centri ce s-au imbogatit si s-au dezvoltat functie de experientele prin care am trecut.


Acele amintiri, multe dintre ele reprimate, adanc ascunse sub diverse forme, sunt cele care ne creaza personalitatea si din umbra ne conduc viata. De acolo vin sentimente ca lipsa valorii, neputinta, nefericirea, dorinta de afirmare si de recunoastere a meritelor si multe altele. Toate provin din monstrii nostri interiori, din demonii pe care ii lasam sa ne bantuie din umbra. Si apoi ne intrebam de ce … De ce-urile sunt nenumarate si culmineaza cu de ce m-am imbolnavit si apoi, poate, cu de ce am trait.


Cam despre asta este viata noastra, si ar fi minunat sa incepem sa intelegem, cat mai devreme, ce aspecte ale tiparului emotional si mental sunt active. Si da, se pot curata si chiar mai mult se pot schimba. Atunci cand un astfel de nucleu este eliberat, daca ai facut ce trebuia, locul acela se va umple cu lumina vindecatoare a iubirii.


Iubirea este cheia, calea si desavarsirea
De la mine pentru tine cu infinita iubire