6 martie 2018

A te elibera de frica este cel mai important aspect al evolutiei.


Frica, dincolo de sentiment, este cel mai mare instrument de control asupra intregii noastre fiinte.

Este atat de diversificata si atat de subtila, incat o putem compara cu Hydra ale carei capete se inmultesc ori de cate ori tai cate unul. Si degeaba tai capetele daca nu reusesti sa ajungi in locul de unde se alimenteaza cu viata si sa inchizi pentru totdeauna usa raului.


Frica sta la baza separatiei, care se manifesta prin insingurare, si care dezvolta o serie intreaga de tipare, cum ar fi comparatia, concurenta si confortul.


Comparatia de exemplu iti fura bucuria si te proiecteaza, pe orice nivel al fiintei intr-un sistem complicat de scadere a stimei de sine, care va duce invariabil la atasamente, orgoliu, nerecunostinta, lipsa de clarviziune, agresivitate si multe altele. Comparatia se impleteste cu competitia, care la randul ei se va manifeste intr-o varietate de programe menite spre a ne fura libertatea sufletului 


Ca sa poti sa identifici macar o parte din toate aceste programe ce functioneaza in noi toti, trebuie sa iti faci curaj si prin introspectie sa incepi sa te privesti asa cum esti, Sa identifici in tine toate aspectele care functioneaza pe pilot automat si… sa le accepti, apoi sa le iubesti, sa le integrezi ca facand parte din tine. Rezistenta nu va face decat sa le amplifice.


Ironia este ca pana nu reusesti sa cureti macar o parte din sistemul complex al fricii, nu poti accesa iubirea.


Iubirea se activeaza pe masura ce scapi de sub controlul fricii si incepi sa iti afirmi libertatea, intelegand divinitatea din tine, din ceilalti si din tot ce te inconjoara.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea
De la mine pentru tine cu infinita iubire