Eu judec, tu judeci, el judeca, noi judecam, voi judecati, ei judeca… si asta este doar o conjugare… Caci eu pe tine, tu pe noi, noi pe ei si el pe voi este doar o metafora a faptului ca toata lumea judeca pe toatalumea.

Doar e normal sa imi tin mintea ocupata cu ce fac ceilalti. De ce m-ar interesa doar ce fac eu?  Ca doar eu sunt eu si nu-mi pierd timpul cu mine, caci eu ori ma critic (cu indulgenta), ori e altul vinovat, ori sunt cea mai minunata persoana a planetei si am dreptul sa fac orice

Si atunci, mergem la tribunal si intram in sala de judecata cu celalalt. Normal ca sedinta se incheie repede, caci celalalt nu are nevoie de aparator ( la’s ca-i stiu eu si pe avocatii astia), oricum nu primeste premiza de nevinovatie, si in dublul rol de acuzator si judecator pronuntam rapid o sentinta.

In cazul, mai rar ce e drept, in care eu ma judec pe mine, lucrurile se schimba radical si o armata de avocati pledeaza pentru a demonstra cat de nevinovat sunt si cum sunt de fapt victima circumstantelor. Si iarasi verdictul ne exonereaza si avem impresia ca nu ne mai simtim vinovati.

Numai ca procesele nu se incheie nici dupa clasarea cazurilor si redeschidem la nesfarsit procese de ieri, de alataieri, de acum un an sau de cand am ajuns iar pe pamant in forma umana, tocmai pentru ca avem adanc ingropat in subconstient procese ca vinovatie, resentimente, durere, frica, fuga de responsabilitate, ura, tradare, lacomie, …

Toate acestea fac parte din procesele gandirii noastre, care nu scapa nimic nejudecat, disecat, analizat si rastalmacit, si sunt direct raspunzatoare cu bolile pe care le avem, cu suferintele in care credem si in general cu stagnarea “evolutiei” sufletului.

Oricum nici macar acest lucru nu este tragic, caci nimic nu este intamplator si fiecare are planul propriu de evolutie.

Numai ca acest plan poate fi accelerat doar de fiecare in parte, caci fiecare dintre noi are un singur Dumnezeu, un singur suflet.

Lucrurile sunt mai frumoase cand le iei asa cum sunt si cand te extragi din postura de judecator-avocat iti faci un serviciu imens atat tie cat si intregului Univers.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire