Din ce in ce mai mult incep sa inteleg utilizarea deformata a unor cuvinte, iar de aici, aparitia unor concepte sablon, dar care fiind date ca adevar absolut, au devenit litera de lege pentru mentalul colectiv.

In spiritualitate se foloseste mult termenul evolutie si el se refera in general la o spirala cu, trend ascendent, pe care urci catre dumnezeu, sine, tine, univers, etc, caci nu se explica prea clar, fiecare avand o alta interpretare.

Karma este asociata asa numitei evolutii, dar, ceea ce nu s-a inteles este ca destinul, sau karma, este o miscare pe orizontala, spiralata intr-adevar, intre 2 dimensiuni sle Universului. Reprezentarea grafica mai curecta ar fi aceea a unui arc intins, ce creeaza bucle in partea de jos ce corespund planului fizic.

Toata aceasta miscare este datorata legii reechilibrarii fortelor, adica marea lege a cauzei si efectului, caci totul are o cauza si orice cauza produce un efect.

Dupa cum se poate usor deduce, nu prea are legatura cu evolutia, caci te duci si vi la nesfarsit, pana cand vei avea “oboseala” necesara de a opri lupta.

De fapt si de drept totul are legatura cu transformarea si nu cu evolutia.

Cumva termenul de evolutie cuprinde si o competitie, dar si o comparatie, ceea ce face ca deschiderea constiintei sa stagneze. Sa luam un exemplu amuzant, din asa numita teorie a evolutiei a lui Darwin. Daca spun ca am evoluat din maimuta, inseamna ca ma compar cu ea. Si oare este corecta abordarea? Unde este evolutia astazi? Cam greu de crezut ca procesul s-a incheiat brusc…

Dar daca pot identifica in ADN-ul meu, ADN-ul mai multe tipuri de animale, inseamna ca omul a suferit o transformare si nu o evolutie.

Reintorcandu-ne la spiritualitate, este acelasi lucru. Nu evoluam ci ne transformam, atunci cand vrem, cand avem curaj, cand incepem sa cerem, cand vrem sa intelegem mai mult, mai profund.

Atunci constiinta se deschide si are loc trezirea spirituala, care nu mai are legatura cu linia orizontala a karmei, ci cu recuprinderea a tot ceea ce esti.

Transformarile au loc in etape, ce au fost numite initieri, si care tin intr-adevar de liberul arbitru, care se poate manifesta doar pe aceasta linie verticala. In planul orizontal, este doar vointa.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire