Cea de-a 5-a porunca a Decalogului spune simplu “sa nu ucizi” si exista mii de interpretari, toate frumoase in felul lor.

Desi porunca este extrem de clara, omenirii se pare ca nu prea i-a pasat de ea si de mii si mii de ani ucide inventand tot felul de pretexte si de scuze, care mai de care mai patetice si mai teribile, pentru a-si ascunde poftele de nestavilit si lacomia unei puterii iluzorii.

Legea echilibrului spune clar- tot ce pleaca se intoarce, si ca sa fie mai clar, daca ai ucis vei fi ucis. Acesta este lantul karmic in care suntem cu totii implicati, caci toti am fost si am facut de toate pe parcursul mileniilor, de cand suntem pe pamant.

Legea este clara, si vei repeta la nesfarsit un lucru pana vei incepe sa il intelegi si sa-l opresti.

Nu exista asa zisele pedepse, nimeni nu sta sa te urmareasca ce faci si nimeni nu te judeca, asa cum suntem invatati sa credem.

Totul in schimb sta sub incidenta automata a Legilor. Ai gresit te intorci si repeti pana inveti. Si asta pentru ca esti iubit si nu pentru ca esti pedepsit. Ti s-a lasat liberul arbitru pentru a te trezi. In rest, pe pamant ai alegerea.

Sa nu ucizi nu este o porunca ci mai degraba un sfat, ce ne-a fost dat cu drag de catre cei ce au inteles esenta lucrurilor. Ai toata libertatea de a alege sa-l urmezi, sau nu. Oricum candva vei ajunge sa-l intelegi si sa-l aplici. Pana atunci nu uita insa ca Dumnezeu raspunde doar cu da, indiferent de ceea ce crezi, afirmi sau faci.

Cand se vorbeste despre ucidere, trebuie inteles termenul in toata deplinatatea lui, caci face referire nu numai la regatul oamenilor, dar si la cel al animalelor. Viata este viata indiferent de forma ei de manifestare si in esenta provine din aceeasi energie creatoare.

Deci a manca sau nu carne de exemplu, intra sub aplicabilitatea acelorasi Legi, caci violenta produce violenta. De altfel in Geneza 1, aflam ca animalele si oamenii au fost creati in aceeasi zi si li s-au dat spre hrana roadele pamantului. Altfel spus au fost create vegetariene, iar ca o opinie personala, cred cu convingere ca animalele au invatat violenta de la oameni.

Chiar daca ai impresia ca tu nu ucizi animalul cu mana ta, gandeste-te ca pofta ta l-a ucis, caci cererea creeaza oferta, dar ceea ce este si mai adinc ascuns este faptul ca mancand animale, insecte, etc ( indiferent de cate incantatii si ritualuri pamantene ii aplici) are legatura cu canibalismul si cu imposibilitatea de a curata la nivel celular helixurile ADN-ului, pentru a putea incepe sa le multiplici, ceea ce este in fond un proces al ascensionarii.

La toate acestea se mai adauga unul dintre cele mai mari Principii al Universului si care spune SA NU FACI RAU. Cu vorba, fapta, cuvantul sau gandul si mai ales cu buna stiinta. Si am sa spun iarasi, gandul este una dintre cele mai puternice forme creatoare din intregul Univers si poate n-ar fi rau sa incerci sa te gandesti putin mai profund inainte de a le chema si folosi.

Altfel, nici un creator nu-si ucide creatia si nici un parinte nu-si uraste copilul ( nu ne referim la cazurile patologice), ci atunci cand stie ce e iubirea, il lasa sa experimenteze cat mai mult, lundu-si masurile de precautie necesare. In cazul nostru o astfel de precautie a fost ca sufletul sa nu fie inauntrul nostru, ci “legat printr-un fir”.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita ❤