In general cand lucrurile nu se intampla asa cum vrem, avem tendinta de a intra in diverse faze, cum ar fi surescitarea, sau apatia, iar acestea se reflecta si asupra calitatii somnului.

Avem nevoie de somn pentru ca in corpul fizic sa se produca curatarea, dar asta este doar in corpul fizic.

In timp ce noi spunem ca dormim, constiinta noastra se plimba prin zona astrala, cu unul din corpurile energetice, cu stiinta noastra sau fara. Indicat ar fi sa stim, dar e ok si daca nu stim. Se intampla oricum.

Cand constiinta noastra este supraincarcata, somnul refuza sa vina si in loc sa ne relaxam producem si mai mult stres gandindu-ne ca nu e bine ca nu dormim. Pentru ca suntem maestrii in crearea de programe, ne agitam gandindu-ne ca daca nu dormim vom fi obositi, ca avem treaba a doua zi, ce nu dam randament, etc.

Nu facem decat sa amanam venirea somnului.

O alta categorie de oameni intra in negatie si spune -dar eu nu am ganduri, sunt foarte bine, chiar nu ma framanta nimic, dar de fapt ascundem sub dorinta de a fi bine toata agitatia.

La toata agitatia se adauga si frica de moarte, uneori perfect justificata de o autoritate medicala care iti explica cum e cu apneea si cu oxigenarea organismului, si reteta pentru insomnie vine la pachet cu cea de la farmacie.

Subconstientul stie tot si nu poate fi pacalit. Poate fi doar educat sa gestioneze altfel toata informatia acumulata.

Cred ca un prim pas ar fi inchiderea constienta a tuturor programelor care ruleaza. Te intinzi in pat si devi constient de gandurile tale, apoi pe rand le inchizi prin comanda, ideea find ca acum nu ai nevoie de ele. Dimineata le poti relua linistit. Dar nu te culca cu programele active, caci chiar si in timpul somnului acestea ruland, te fac sa te trezesti de multe ori mai obosit decat te-ai culcat. Detaseaza-te printr-un act de vointa, aici si acum, de tot si toate.

O infuzie din anumite plante medicinale, o lampa de aromoterapie, o muzica binaurala in surdina, sau un dus caldut, pot ajuta si ele in caz de necesitate. Sau orice altceva de poate face sa te deconectezi total de orice forma de energie ce nu iti serveste in acel moment.

Iar daca iti auzi corpul dormind, dar constiinta ramane treaza, profita si permite-ti sa te plimbi prin univers. S-ar putea sa descoperi ca este mult mai interesant decat sa visezi. Poti incepe cu a-ti imagina ca esti intr-un loc de relaxare totala, langa o apa, sau pe un varf de munte, dar doar tu cu tine si ca poti respira in sfarsit liber. Permite-ti sa simti libertatea.

Se mai spune si ca daca nu poti dormi inseamna ca esti treaz in visul altcuiva, dar cred ca doar nu ai incercat destul, sau ca iti dai puterea prea usor.

Oricum, cel mai important este sa nu te stresezi, si sa intelegi ca somnul asa cum il percepem noi este doar un program. Si chiar daca dorm mai putin, acest lucru nu ma poate face sa nu ma simt perfect si in forma optima, in deplinatatea fortelor mele atunci cand ma dau jos din pat.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine ci infinita iubire