Cuvantul in sine provine dintr-o alipire de termeni, ce au o provenienta profund ezoterica. Particula RE de exemplu, initial porneste de la RA, cuvant cu care a fost incriptata lumina divina pe care am asociat-o cu lumina solara si care desemna in Egiptul antic pe Zeul Soare.

Apoi a capatat intelesul de rege, prin aceeasi acceptiune a termenului de rege suprem, asa cum soarele este considerat regele astrilor. Putin altfel are legatura si cu faptul ca orice mare initiat, iar un rege trebuia sa fie si un conducator spiritual, are deasupra capului, in planul energetic o lumina puternica, pe care cei ce au avut abilitatea de a o vedea au transpus-o in planul fizic ca pe o coroana din aur.

Cunoasterea si constiinta sunt foarte strans legate, ele impletindu-se intru activarea acelui centru care apare ca lumina puternica deasupra capului, sau a deschiderii florii de lotus cu 1000 de petale ce se afla deasupra chakrei coroana in terminologia indiana.

Re devine astfel si elementul de lumina prin care se creeaza legatura dintre corpurile noastre si divinitate.

Revenind la ceea ce este de fapt recunostinta, pe care am putea-o numi si stiinta prin care il cunoastem pe RE(RA), este o stare de gratie prin care iti exprimi pe de o parte iubirea fata de tot ceea ce este, chiar daca pleci de la o situatie particulara, iar pe de alta parte este acceptarea profunda a faptului ca in esenta suntem toti parte al unui plan pe care nu-l putem cuprinde la nivelul mintii muritoare.

Folosind cuvantul recunostinta, de fapt ne conectam profund la planul divin atunci cand simtim acest lucru dincolo de mintea noastra, in adancul inimii, acolo unde exista acel spatiu sacru al divinitatii interioare.

A multumi zilnic pentru tot ceea ce este, pentru tot ceea ce suntem, pentru tot ceea ce avem si a invata sa nu mai avem dorinte care ne depasesc fortele proprii, ne va trece automat la starea de recunostinta profunda si vom incepe sa ne intelegem locul in Univers.

Transpus in planul fizic, este intelegerea de fapt a modului in care toate lucrurile, oamenii si situatiile, care au existat si exista in viata ta, au doar rolul de a te conduce catre deschiderea de care ai nevoie pentru a deveni o versiune mai buna a ta. Si pentru asta trebuie sa fim profund recunoscatori fata de cei ce ne ajuta, indiferent daca noi inca catalogam lucrurile in bune sau rele. Adica iubeste-i pe cei ce tu crezi ca ti-au facu bine, dar si pe cei ce te-au lovit, si fii recunoscator lor, caci cei ce te-au lovit au facut-o conform unui plan pe care candva il vei percepe. Pana la urma Universul lucreaza prin noi toti si pentru noi toti.

Fii smerit, dar nu umil, fii increzator, dar nu increzut, fii curajos si nu las, si deschide-te catre iubire, caci

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire