Intregul Univers este intr-o continua miscare. Nimic nu este static, chiar daca in sistemul cu care suntem obisnuiti unele lucruri pot parea statice. Dar nu totul se misca cu aceeasi viteza.

Pentru ca asa cum e sus este si jos, Universul se regaseste si in noi, ca parte integranta a unui proces din care am fost proiectati si catre care avem tendinta naturala de a ne intoarce.

Miscarea in sine este alimentata de diversi factori, sau raze, precum iubirea, armonia prin conflict, devotiunea, si altele, dar cea mai puternica forta este cea a gandului. Viteza de propagare a unui gand, viteza ce poate depasi orice forma de masura pe care o cunoastem, difera insa de la individ la individ.

Daca ai un tip de energie stagnanta, lenesa si gandul tau, care repet este nu numai una dintre cele mai mari forte ale Universului, dar este si liantul intre noi si Univers, va fi unul lent, care va avea tendinta de a ramane pe langa tine atata timp cat tu nu ii croiesti drum spre afara.

Dar pentru ca orice univers este miscare, precum este si in interiorul nostru, iar miscarea are tendinta de a se perpetua continuu, atunci cand conexiunea noastra cu Universul este mica, aceste ganduri se vor aglomera in mintea noastra si vom invarti mereu aceleasi energii, vom repeta aceleasi experiente, vom fi mereu in anumite zone vibrationale si ne vom intoarce mereu si mereu la locurile comune, sau asa numita zona de confort -complet inconfortabil.

Toata aceasta energie lenesa, se comporta si ca un magnet pentru gandurile pe care le pastrezi pe langa tine, ganduri ce in timp, datorita stagnarii se vor densifica si vor crea adevarate tipare in intreaga matrice energetica.

Dar tot gandul te poate scoate de aici. Orice metoda este minunata atata vreme cat iti va pune in miscare acele ganduri ce duc la deschiderea constintei si implicit la conectarea universurilor intre ele.

Tehnicile ce nu vor fi sustinute de suportul gandului ce activeaza acea vointa necesara cunoasterii, mai devreme sau mai tarziu vor esua lamentabil. Si acelasi lucru se va intampla si daca altcineva va face lucrurile pentru tine. Un Invatator, un Maestru, iti va arata calea si te va pune sa muncesti singur pentru a te catara pe ea, dar niciodata nu iti va arata scara pe care trebuie sa urci. Pe aia trebuie sa o gasesti singur. Maestrul, daca e Maestru, iti va sufla tot timpul in ceafa, dar fara sa te judece, fara sa te certe, fara sa te raneasca, doar incercand mereu de a-ti sugera, in asa fel incat sa ajungi singur la intelegere.

Cred ca un inceput bun ar putea fi sa iti imaginezi ceva si sa observi viteza cu care detaliile prind contur. Este un exercitiu care te va face, pe masura ce il exersezi, sa iti misti energia in ce in ce mai repede, pana vei ajunge la performanta de a vizualiza instantaneu.

Extrage-te singur din automatisme si incepe sa simti miscarea din tine si din jurul tau. Mobilizeaza-ti energiile si antreneaza-ti in proces intregul sistem energetic, mergand pana in cele mai indepartate cotloane. Apoi devino parte a intregului Univers si invata sa te racordezi la pulsul si frecventa a tot ceea ce este.

Nimic nu poate fi mai minunat decat sa descoperi singur, dar asta nu inseamna sa nu ceri, caci nimeni nu s-a nascut invatat si toti care cer ajutor il vor primi.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire