Se spune ca atunci cand inveti sa-ti controlezi impulsurile devi un sfant.

Nenumaratele noastre dorinte sunt rezultatul unui sistem de gandire care ne spune ca in permanenta avem nevoie de ceva. Si nu in prezentul acum, ci mai tarziu, sau maine, sau peste 1 an.

Ca sa putem intelege rapid cum functioneaza, gandeste-te acum, cand citesti aceste randuri, daca ai nevoie de ceva. Acum nu peste 5, 10, sau 1000 de minute. Ce iti trebuie acum?

Dar pentru ca sarim mereu peste acum si ne ducem cu gandul la asigurarea zilei de maine, la o altfel de viata, sau un alt anturaj, apare automat dorinta de altceva.

Este ok sa iti doresti, dar nu este ok sa nu fii niciodata multumit cu ceea ce ai si in permanenta sa vrei lucruri care de obicei trec cu mult peste puterea ta de a le implini.

Sa presupunem ca am ajuns la concluzia ca imi trebuie neaparat o alta masina, cu care as putea sa fac alte lucruri ce mi-ar imbunatati statutul social si calitatea vietii. Si dupa ce visez cu ochii deschisi mult si bine ( timp in care pierd de fapt momentul prezent) revin brusc intr-o realitate care imi spune ca nu am acum posibilitatile materiale pentru a-mi implini visul. Si in loc sa imi fac un plan pe termen mai lung pe care sa il pot implini singur, incep sa ma macin si sa ma agit, caci nevoia mea este acum, nu peste nu stiu cat timp. Nici macar nu iau in calcul alte posibilitati, cum ar fi un alt tip de masina. Ma pun deci pe picioarele dinapoi, profund nefericit in adancul fiintei, si incep sa creez tot felul de scenatii prin care sa imi implinesc visul, implicandu-i pe toti cei din jurul meu, ba uneori si obligandu-i sa participe la realizarea visului meu. Caci de ce sa nu ma ajute, cand eu consider ca merit. Nu confunda iubirea si bunavointa cu prostia si nu uita ca totul se va echlibra mai devreme sau mai tarziu

Este ok sa consideri ca meriti, este ok sa iti imaginezi orice vrei tu, dar ceea ce nu mai este ok este sa il obligi pe altul sa renunte la el in favoarea ta, ingreunandu-i astfel viata. Iar la afirmatia, dar eu nu am obligat pe nimeni, mai gandeste-te. Dorinta ta i-a obligat, pentru ca ori te iubesc si vor sa iti fie bine, ori le e frica sa nu te piarda.

Si este valabil pentru orice. Atat pentru lucruri, cat si pentru persoane.

Doreste-ti doar ceea ce poti face singur, prin fortele tale, chiar daca asta poate implica un termen mai lung.

Daca dorinta mea te obliga pe tine in orice fel sa faci ceva ce nu era poate in planul tau, se numeste manipulare si implicit karma.

Dorintele trebuie gestionate si doar atunci cand dorinta se combina cu credinta ( nu cu visul), si cand vei invata sa il respecti si sa il iubesti pe celalalt fara sa il ingradesti, atunci vei avea satsfactia realizarilor tale si profunda recunostinta pentru Univers

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire