Cand sunt in activitatile cotidiene, cea mai importanta persoana din lume sunt io si ma concentrez asupra mea in totalitate.

Cand stau de vorba cu cineva, celalalt devine cea mai importanta persoana din lume. Si ma dedic acelei persoane in totalitate, indiferent cine este. Poate fi un complet necunoscut, un cunoscut, sau un membru al familiei fizice. Toate sufletele sunt egale, indiferent de ceea ce suntem noi invatati sa credem despre ceilalti oameni. Fiecare suflet este unic si are rolol lui in Univers. Nu are nici o importanta ierarhia sociala, sau cea familiara umana.

Si pentru ca suntem interconectati, de fiecare data cand cineva iti vorbeste incearca sa iti amintesti ca Dumnezeu de fapt iti vorbeste prin el. Este ca un fel de canal prin care Universul iti spune ori unde nu gandesti bine, ori unde mai ai de lucru cu tine, ori ce ai de invatat si care este calea pe care ar trebui sa te indrepti. Daca intelegi asta, intelegi si de ce cel cu care vorbesti este cea mai importanta persoana din lume si ar trebui sa primeasca intreaga ta atentie.

Invata sa-l asculti pe celalalt cu mintea deschisa, fara a vorbi peste el. Tendinta noastra, a tuturora este de a avea impresia ca stim ce vrea sa spuna si functie de agitatia din mintea noastra vom incepe un dialog sterp. Poti sa te intrebi in timp ce celalalt vorbeste, chiar daca se lamenteaza jalnic, sau se lauda prosteste, chiar daca insira vorbe din dorinta de a face conversatie, sau a se baga in seama, chiar daca tipa la tine, sau iti spune cuvinte frumoase, deci indiferent de tipul de conversatie, sau de ton, ce anume incearca Dumnezeu sa iti transmita. Ce ar trebui sa inteleg Doamne, din ce imi transmiti prin acest om? Apoi, daca ai putina rabdare, vei intelege.

Daca cel cu care vorbesc este cea mai importanta persoana din lume, atunci cand cineva iti cere ajutorul in mod direct, ei bine atunci nu mai exista nimeni si nimic in intregul Univers mai important decat celalalt. Indiferent de domeniu, indiferent de pozitia sociala si indiferent de planurile mele.

A cere ajutorul invoca automat activarea unui principiu divin, care vine din zona ” iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti” si ” cere si ti se va da”, si care te obiga pe tine cel care primesti chemarea la constientizarea canalului divin care esti si prin aceasta la a actiona intru ajutororarea celuilalt. Si atunci cand o faci, fa-o fara asteptari si fara orgoliu. Singura multumire a ta ar trebui sa fie aceea ca ai putut sa fii parghia perfecta pentru a-i oferi celuilalt o gura de aer proaspat, indiferent daca acest lucru il va ajuta pe celalalt pe timp indelungat sau scurt. Nu e treaba niciunuia dintre noi sa ne varam gandirile limitate in planul divin. Fa-ti treaba in planul sufletului si vei primi puncte de apreciere, chiar daca in planul fizic lucrurile se pot intoarce impotriva ta. Toti avem de invatat. In planul spiritual se spune ” bine faci, bine gasesti”. In planul fizic se spune ” facerea de bine, fu….. de mama”. Alegerea e a ta. Depinde ce parte vrei sa o hranesti.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire