O mare realizare a unei extensii de suflet pe pamant, a unui om, ar trebui sa fie reunirea constienta cu sinele inalt, sau cu asa numita mintea inconstienta.

Se numeste mintea inconstienta pentru ca constientul nostru ce functioneaza pe pilot automat, habar nu are de ea, de ce face ea si de potentialul ei.

Suntem atat de absorbiti de tot ceea ce este in afara noastra, de trupul fizic, de lucruri sau de ceea ce mancam, incat cu greu ne mai gasim timp pentru a ne intreba de fapt daca mai exista si altceva in afara de ceea ce ne spun simturile fizice, pe care am fost invatati sa le consideram etalon suprem.

Aceste simturi fizice, vaz, auz, gust, miros si pipait sunt minunate si fara de ele viata poate fi un chin, dar mult mai minunata este partea energetica a acestui sistem al simturilor. In absolut orice exista o parte de care suntem constienti si cel putin inca una de care nu suntem si cei mai multi dintre noi o neaga ca ar exista, desi chiar si aceia au momente in care spun ca au avut un presentiment, sau ca au fost siguri ca asa se va intampla, sau ca au avut o intuitie geniala si au actionat intr-un anume fel.

Simturile noastre ne pacalesc, si vor continua sa o faca, caci ele ne dau doar validarea unui sistem de credinte prestabilit de educatie. Adica au fost educate sa ne dea anumite informatii in niste parametrii pe care societatea i-a stabilit.

Toata lumea stie ce e amar sau dulce, ce e aspru sau moale, rece-cald, tare-incet, etc, acesta fiind sistemul comul de credinte. Apoi vine micul sistem, creat de microclimatul familial, care spune stiu ca e rece, dar mie asa imi place. Si de aici, pe baza faptului ca suntem unici, apare o diversitate in alegeri, fiecare stiind cu precizie ceea ce ii place sau nu.

Tot acest sistem este in legatura directa cu ceea ce spiritualitatea numeste corpuri energetice, in mod specific cu corpurile emotional si mental. Cand atingi o suprafata rece, se creaza un impuls electric care, conform stiintei se propaga intr-o anumita zona de unde vom primi informatia ca e rece. Timpul de raspuns difera de la om la om. Daca ne raportam la durerea fizica, procesul mecanic este acelasi, dar intervine si o alta parte numita subconstient, care ne va da mult mai repede si plusul de informatii ce ne vor da intensitatea durerii, cauza, modul specific in care a aparut, sau cand am mai simtit-o, pe scurt toate informatiile pe care le-ai aflat vreodata despre durere, inclusiv urmarile, dar si posibilele complicatii. Si aici incepe un alt scenariu bazat pe dar daca.

In corpul emotional sunt toate informatiile legate de asa numitele emotii, ce provin din tot ceea ce experimentam inca inainte de nastere, care se inregistreaza acolo ca atare. Exista si atat. Corpul mental, care incepe sa fie activ ceva mai tarziu, ne da in schimb toate informatiile in legarura cu intreaga conjunctura a ceea ce traim in fiecare moment, in baza unor algoritmi determinati de ceea ce gandim si credem. Aici sunt asa numitele programe.

Frumusetea consta in faptul ca sunt corpuri individuale si le putem trata ca atare, lucrand asupra anumitor aspecte care ne complica vietile mult mai mult decat ar trebui.

Identificand o emotie ce vine dintr-un stimul exterior, ii putem creea un alt mod de manifestare, rupand-o din contextul initial si tratand-o ca atare. Este modul in care se schimba credintele si convingerile de orice fel si tine de ceea ce stiinta numeste neuroplasticitate. Orice credinta se poate schimba in minim 28 de zile, iar apoi consolida in minim 3 luni ( repetarea oricarui ciclu de 3 ori).

O putem face singuri cu un mic efort de vointa. Daca beau apa cu gheata, de exemplu,se poate opri aici, fara continuari posibile de nici un fel. Pe acestea pentru inceput le blochez in mod voit. Si apoi transform in este ok sa beau apa cu gheata, caci este minunata, benefica, etc, fiecare functie de ceea ce considera. Ca sfat ar fi evitarea folosirii cuvantului nu in afirmatii.

La un nivel mai avansat se pot desface absolut toate conotatiile care tin de gheata si de modul in care poate ea exista, gheata fiind gheata, un tip de materie, un element aflat intr-o forma de manifestare, care nu are nici o legatura cu mine.

Cand reusim sa desfacem macar o parte din aceste credinte bazate pe simturi, inclusiv cele de genul am auzit ca e epidemie de gripa-sa nu fac si eu, sau am stat in curent-ma doare spatele, putem accesa mult mai usor informatiile ce vin din sinele inalt, activand intuitia ce ne va deschide noi orizonturi in a ne descoperi pe noi insine.

Suntem mai mult decat un corp fizic si mult mai mult decat mintea noastra

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire