Pentru inceperea procesului spiritual este nevoie de vointa si determinare.

Oamenii in general se plang, se vaieta, spun ca e greu, sau nici macar nu accepta sa se gandeasca in alti termeni la ei, sau la tot ceea ce se intampla cu ei si in jurul lor. Prefera sa spuna e prea greu sa gandesti asa, sau nu am timp pentru astfel de lucruri.

Dar sunt multi care au incercat si au reusit sa se autoeduce, chiar daca si-au trait in continuare vietile acolo unde erau.

A deveni un lucrator al propriei constiinte, nu inseamna sa te izolezi fizic de restul lumii si a te retrage in varful muntelui pentru a intra in comuniune cu natura. Cei care o fac au misiuni speciale pe Pamant, dar de cele mai multe ori sunt trimisi inapoi intre oameni pentru a creste vibratia generala si a ajuta la transformarea lor.

Dar se poate si in confortul propriei locuinte, caci cel mai important aspect este cel al educarii mintii, al modului de a gandi, de a privi, de a te pozitiona, sau de a iubi.

Dar in asta consta frumusetea reusitei, caci rezultatele vor anihila asteptarile.

Disciplina este modul de pornire, o disciplina pe care fiecare si-o impune singur. Sa faci doar anumite lucruri, sa nu mai faci o serie lunga de lucruri. Nu este greu, dar tine de vointa. Apoi devine usor si fara sa iti dai seama ajungi sa constati ca nu mai esti la fel ca ieri, ca viata poate fi mai frumoasa, mai usoara, sau altfel.

Cand incepi sa iti autoimpui, se va revolta intai natura umana inferioara, caci nu-i place sa fie provocata. Va avea reactii violente, se va razvrati, dar ca absolut orice va invata sa se supuna vointei divine.

Cand vointa divina preia controlul asupra naturii umane inferioare, corpul fizic nu mai este un instrument de manipulare al egoului, ci se va integra in minunatul sistem energetic ce ne va pune in legatura directa cu Universul.

Disciplinarea poate asadar sa inceapa cu controlarea dorintelor corpului fizic, sau ale poftelor ce conduc din subconstient. Cu cat devi mai constient de aceste aspecte, cu atata poti controla impulsurile de orice fel. Invatand sa te stapanesti, iti educi nu numai corpul, dar si mintea.

Prin disciplina, se poate practica infranarea pornirilor, abstinenta ducand intr-un final la ascutirea altor simturi si deschiderea unor noi zone ale constiintei.

Nu intotdeauna ceea ce credem ca stim este tot ceea ce este.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire