Viata pe pamant poate fi asa cum o vede fiecare. Omului ii place actiunea, dar pentru ca de cele mai multe ori uita sa creeze, actiunea se blocheaza intr-un soi de bucla, viata devine rutina, apare plictiseala si rutina se transforma in corvoada, iar depresia, resemnarea, se instaleaza. Dispare bucuria, dispare interesul, si tot ceea ce ramane este frustrarea a ceea ce ar fi putut fi, frustrare ce se manifesta in momentul prezent si creeaza un soi de ecran opac pentru manifestarea viitorului.

In mintile oamenilor se invart aceleasi idei, dar si acelasi mod de abordare al ideilor. Este interesant cum se manifesta reticenta la schimbare. Fixatiile asupra unor concepte sunt cele care ii impiedica pe oameni sa fie maleabili si deschisi nu numai catre alte moduri de abordare, dar si catre experimentarea altor lucruri, ce le-ar putea face vietile mai interesante.

Exista oameni care nu vor sa experimenteze nimic nou, carora chiar si o mica schimbare, cum ar fi un preparat culinar nou, sau purtarea unei alte culori in vestimentatie, le produce o gama intreaga de emotii negative, iar reactia este cat se poate de toxica pentru ei insisi in primul rand.

Cum poti face o afirmatie despre orice, daca n-ai experimentat acel lucru?

Exista o plaja imensa de lucruri frumoase pe care omenirea nu numai ca ar fi bine sa le experimenteze, dar ar trebui sa inteleaga ca este indicat sa le experimenteze, pentru a putea sa ajunga sa se cunoasca si sa invete sa isi depaseasca limitele. In schimb, oamenii tot aleg sa experimenteze aceleasi zone de vibratie joasa, de sute de mii de ani. Alege ingradirea si nu libertatea spiritului.

Cand viata te copleseste, opreste-te, respira si uita-te in jur. Invata sa privesti si alege sa poti vedea frumusetea in orice. In culori, in arbori, in nori, in raze de lumina, sau in orice altceva se afla in jur in acel moment. Dumnezeu e in tot si toate, doar invata sa-l descoperi in jurul tau.

Opreste-te din agitatia zilnica, macar pentru un moment si invata sa te simti liber. Acum si aici. Respira si zambeste.

Viata fiecaruia e cum e, dar poti sa te opresti pentru o secunda si sa asculti un tril de pasare, sunetul vantului sau al ploii, sau, de ce nu, simfonia motoarelor si a claxoanelor- imagineaza-ti o melodie din tot ceea ce auzi, si gaseste ritmul pe care ai putea dansa in sunetul fiecarui motor.

Opreste-te din judecat si analizat totul si orice. Invata sa iei lucrurile si asa cum sunt. Nu te mai complica. Iarta, mergi mai departe, zambeste si iubeste. Viata este scurta si a o irosi in ganduri sumbre nu te va ajuta in a te bucura de ea.

Opreste-te din nervi, din agitatie, ďin ura si din razbunare. Respira adanc si intreaba-te cu ce te ajuta? Si ce rezolvi? Indiferent de ceea ce crezi, faci si doresti tu, Universul are modul lui de functionare, si nu se opreste doar pentru ca tu esti nervos, sau suparat. Astea sunt doar alegerile tale pentru tine. Asa ca mai bine ai grija la ce ceri, caci cine seamana vant, culege furtuna.

Si in general, opreste-te din tot ceea ce este prea mult. Prea mult mancat, prea mult baut, prea mult sex, prea multa dorinta de a avea, prea mult orgoliu, prea mult orice. Invata sa fii recunoscator pentru ceea ce ai si nu mai da vrabia din mana pentru cioara de pe gard.

Si invata sa iubesti, pentru ca poti. Trebuie doar sa renunti la frica ca vei fi ranit, ce vine din asteptari. Dar totul tine de o setare interioara, pe care fiecare si-o poate face singur. Pana la urma, daca io vreau sa iubesc, sa spunem, o floare, o voi iubi indiferent daca place sau nu tuturora, daca miroare placut sau nu, daca are o culoare sau forma frumoase, daca e o buruiana sau nu, daca e inalta sau pricajita, sau daca se ofileste si moare. O iubesc pentru ca asa vreau si pot pentru ca vreau, sa trec peste orice fel de credinta, individuala sau colectiva, fara sa simt nevoia sa imi apar alegerea. Iubesc pentru ca iubesc creatia, pentru ca sunt creatie si creator la randul meu. Sunt ceea ce sunt.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire