Inainte de a ridica piatra si a o azvarli catre celalalt, desi stiu ca asa iti vine, opreste-te si gandeste.

Intai gandeste-te de ce simti nevoia de a da cu piatra. Oare sa fie din iubire, sau din ego? Oare nu cumva reactionez din instinct, instinct care nu este inca cultivat, si ma face sa reactionez rapid, fara o cugetare mai in adancime?

Apoi gandeste-te daca nu cumva sunt aspecte pe care nu le intelegi. Daca ai inteles toate sensurile si implicatiile modului tau de a gandi. Oare nu cumva ma las prea usor influentat de ceea ce cred ca stiu? Dar daca Dumnezeu imi vorbeste prin gura celuilalt, iar eu nu inteleg ce spune pentru ca ego nu imi permite sa inteleg? Ego, este instrumentul de manipulare al sinelui inferior, si care nu face altceva decat sa creeze separatie, judecata, neaceptare, neintelegere, suficienta, invidie,ura, razbunare, etc. De unde imi vin ideile astea violente? De ce tip? De ce plang?

Gandeste-te ca daca Dumnezeu te-a creeat pe tine, asa cum esti, tot el l-a creeat si pe celalalt. Daca nu ma inteleg cu celalalt, sau nu il inteleg pe celalalt, oare nu este asta o manifestare a aceluiasi sine inferior, manipulat de tot soiul de credinte si convingeri, care mai de care create tot de oameni, cum ar fi cine nu e cu mine e impotriva mea? Sau poate sunt inca orb si nu il vad pe Dumnezeu in tot si toate, in piatra , dar si in fratele meu?

Gandeste-te ce sistem de credinta te mentine in bun si rau, in bine si rau, in frica de Dumnezeu, dar si in frica de iad. Sa fie oare Dumnezeu cel care te indeamna sa ucizi, sau este doar o manifestare a sinelui inferior ce se manifesta la nivel de constient colectiv, atata vreme cat iadul si demonii sunt o inventie relativ noua ale unei minti omenesti? Ar fi oare posibil ca totul sa fie rastalmacit si folosit pentru a crea si mai multa confuzie in mintea omeneasca? Este oare posibil ca natura animalica a infatisarii umane, sa fie predominanta in modul oamenilor de a se comporta?

Gandeste-te ca ai posibilitatea de a alege, in fiecare secunda. Poti sa alegi sa faci un lucru sau altul, poti sa alegi sa gandesti intr-un fel sau altul, poti sa alegi sa vrei sa intelegi mai mult, ceea ce duce la deschiderea constintei si apoi la constientizare. Alege intelept si gandeste-te mereu ce vrei- il vrei pe Dumnezeu, sau vrei sa ramai in aria lui ego?

Si mai gandeste-te si la karma. Daca fratele tau tu consideri ca ti-a gresit, sau ca este pe un drum gresit, si alegi sa ridici si sa arunci piatra, lantul karmic continua. Simpla judecata declanseaza karma. Actiunea insa o porneste implacabil. Ce pleaca se intoarce, Universul cere echilibrul. Daca am dezechilibrat, voi avea ocazia sa reechilibrez. Poate nu in viata asta, dar fii constient ca de echilibrat tot tu va trebui sa o faci.

Intoarce si obrazul celalalt, este o metafora ce te invata cum sa te extragi din lantul karmic si a te transforma in ceea ce le place unora sa numeasca luptator al luminii. Ai alegerea de a orpi sau continua. Daca vrei sa opresti, nu mai reactiona, opreste-te din a judeca, invinge ego-ul, si devino lumina. Arata-i ego-ului obrazul de lumina, iertare si iubire. Daca unul dintre obraji a adus o ofensa, aminteste-ti ca mai ai unul cu care sa iti ceri iertare si sa trimiti iubire. Este omenesc sa gresesti, dar este Dumnezeiesc sa inveti sa ierti si sa iubesti. Ai alegerea, vezi ce alegi.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire