Ceea ce au toti oamenii in comun, dincolo de alcatuirea fizica -biologica, este un intreg sistem de credinte, bazat mai mult sau mai putin pe ego.

Fiecare om in parte este conectat la acest sistem de credinta general, prin educatia ce vine din familie, din scoala, din religie, din societate si care creeaza in fiecare o individualitate specifica, caci in spatele a ceea ce nu se vede, fiecare este diferit. Si astfel se formeaza propriul sistem de credinta, care va dicta intregul mod de gandire si implicit de actiune al fiecarei persoane in parte.

Principala parghie a lui ego este frica, ce va capata forme ascunse si incurcate de manifestare, functie de personalitatea fiecaruia.

In fiecare fiinta umana exista frica, in cantitati diferite, dar trebuie sa fii constient ca in general in spatele fiecarei actiuni pe care o faci se afla o motivatie ce este alimentata de frica. Dar frica creeaza in interior un fals sistem de perceptie, ce se consolideaza in timp prin faptul ca suntem incurajati sa ne bazam pe acest instinct semi-animalic, care este usor de pacalit si manipulat.

Gandeste-te ca orice lucru are cel putin doua fete, si ca cel mai adesea vedem ceea ce ni se pare ca vedem, sau ceea ce vrem sa vedem. Este un mod de functionare al creierului, pe care unii il stapanesc foarte bine si il folosesc cu succes in manipularea globala.

Fiecare om in parte insa, simte si dincolo de aparente, chiar daca nu foloseste decat cele 5 simturi fizice, decretate ca fiind unice si sigure. Acest lucru face ca uneori intregul sistem de credinta sa se clatine, ceea ce produce in interior un disconfort, pe care oamenii nu sunt invatati sa-l identifice si sa-l gestioneze. Dar pentru ca frica se manifesta prin violenta, conform a ceea ce fiecare a fost educat, va da frau liber unui mod de eliberare al tensiunilor interioare, la inceput prin mici semne, apoi prin violenta verbala si mai apoi prin cea fizica.

Ceea ce aduce oamenii in aceste stadii de manifestare, printre altele, este falsa perceptie inoculata( poate chiar la nivel de ADN), ca trebuie sa fie neobositi cautatori ai adevarului si neinfricati aparatori tot al adevarului.

Dar care adevar? Stie cineva ce este adevarul? Sunt create sute de nome si dogme care spun asa da, sau asa nu, dar toate isi au radacina in mintea ingusta a lipsei de intelegere. Exista oare un adevar general? Dar poate mai corect ar fi sa ne intrebam daca exista adevar, caci cel mai adesea ceea ce pare adevarat pentru unul, este complet fals pentru celalalt.

Observa insa cum orgoliul, alta unealta a lui ego, se va manifesta mereu vehement, atunci cand cineva nu se incadreaza in sistemul de gandire propriu. Si mai ales cu cata usurinta se separa oamenii, pentru concepte care n-au de fapt nici un fel de divinitate in ele. Doar pentru ca asa sunt invatati sa reactioneze. S-au pornit razboaie si au murit sute de mii de oameni pentru credinte false. Si mai gandeste-te suflete, ca poate ai intrat si ai alimentat acest joc in mai multe vieti.

N-ar fi oare mai simplu si mai frumos, sa nu mai lasati patimile sa va domine? N-ar fi oare mai usor sa inveti sa-l respecti pe celalalt, fara sa il judeci si sa ai impresia ca stii mai bine decat el? Nu are dreptul fiecare sa creada in ceea ce vrea? De ce ne transformam in judecatori, cand Dumnezeu ne iubeste pe toti? Si daca toti sunt iubiti si acceptati, nu este oare mai simplu sa te extragi din energia de vibratie joasa a lui ego si sa iti vezi de treaba ta?

Lasa-l pe celalalt sa spuna ce vrea, cand vrea si cum vrea. Ai alegerea de a incerca sa-l combati, care este calea violentei, sau sa schimbi ceea ce este in interiorul tau, lucru care va duce la schimbari in exterior. Violenta va atrage intotdeauna violenta, dar si iubirea, daca nu este hristica, va artage tot violenta.

Si daca aproapele tau, crezi tu ca ti-a gresit, fa un efort si iarta-l. Apoi poti sa te indepartezi. Intoarce-te si pleaca daca nu iti place, nu intra in dispute inutile, dar fa-ti un serviciu si nu-l judeca. Opreste-te din a continua karma.

Si gandeste-te singur, de ce oare ti-e mai usor sa reactionezi violent? Tine cont ca violent este si plansul, si uneori si rasul. Dar numai uneori, caci umorul nu face parte din matrix. Este un instrument divin al celeilalte parti din interiorul tau, pe care ar fi bine poate sa inveti sa-l folosesti. Tu decizi.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire