Imensa putere omeneasca, atunci cand este canalizata constient, duce, printre altele, si la buna functionare a tuturor chakrelor, prin echilibrare si crearea canalului unificat in care toate chakrele functioneaza ca una.

Exista doua cai prin care se poate obtine sanatatea energetica si spirituala, si anume miscarea fizica- in special prin yoga, si invatarea sistemului de control asupra gandurilor.

Gestionarea gandurilor este cel mai dificil de realizat, caci trebuie sa vrei sa schimbi tot sistemul de credinte, invataturi si obisnuinte cu care ai crescut.

Gandurile pot fi negative si pozitive, sau pot sa lipseasca in anumite momente complet, atunci cand devi constient de forta pe care o au si de faptul ca le poti controla.

Partea negativa a gandurilor, vine din Ego, eEgo pe care unii il impart la randul lui in doua, Ego negativ si Ego pozitiv. Aceasta impartire poate fi foatre utila pentru cei care sunt la inceputul caii spirituale, dar si pentru cei care mai au inca de integrat aspectele Hristice-Budhice la toate nivelurile.

Ego-ul negativ vine si deturneaza toate aspectele care ar trebui sa te faca sa devi un maestru, prin aplicarea unor “filtre” ce te intorc la gandirea initiala. Adica nu iti permit sa accesezi zonele inalte ale constintei universale.

Ego-ul pozitiv este cel cu care poti combate Ego-ul negativ, identificandu-te cu el si preluand incet controlul, stapanindu-l

Functionarea intregii fiinte se raporteaza la trei niveluri, fizic, psihologic si spiritual, si este in stransa legatura cu sistemul celor 7 chakre principale

Chakra 1, sau chakra de baza, este chakra prin care ne conectam la toate energiile planetare. Cand nu functioneaza se manifesta in probleme de supravietuire si impamantare. Lipsurile de orice fel, toate tipurile de frica, avaritia, materialismul excesiv, agresivitatea, sunt manifestari ale hiperactivitatii chakrei de baza. Neimplicarea in viata lumeasca, sacrificarea fizica si total materiala, precum si dezinteresul pentru vietile celorlalti, sunt manifestari ale hipoactivitatii. Echilibrarea vine prin constientizare, prin stapanirea energiilor pamantului, prin stapanirea partii instinctuale-animalice, si prin iubirea fata de toate aceste aspecte ce intareste verticala si o proiecteaza pe orizontala.

Chakra 2, sacrala, este chakra manifestarii creatiei, a bucuriei si celebrarii vietii. Aici prind forma toate aspectele creatiei. Cand Ego-ul negativ intervine, apar dezechilibre in abordarea sexualitatii, dar si in lipsa de creativitate, ingeniozitate, pozitivitate, apreciere si impartasire a bucuriei si frumusetii vietii. Cea mai mare capcana a spiritualitatii isi are radacinile aici. Cea mai mare realizare a unui lucrator spiritual vine si din intelegerea si integrarea divinului feminin si masculin la un loc, fara separatii si fara dezechilibrul lipsei de iubire neconditionata.

A 3-a chakra, chakra plexului solar este cheakra sentimentelor si a controlului puterii si energiei personale. Separatiile, lipsa puterii personale, lasitatea, epuizarea, emotiile, furia, manipularea, toate sunt aspecte ale dezechilibrului la nivelul plexului solar. Echilibrarea vine prin intelegerea, asumarea, integrarea si tinerea sub controlul propriu a tuturor aspectelor care tin de forta si putere, precum si din stapanirea si rationarea emotiilor.

Chakra 4, chakra inimii, este canalul portal catre iubirea Hristica, Buddhica. Iubirea conditionata, lipsa compasiunii, ura, neacceptarea, frica de a nu fi inteles, dependentele, dorintele desarte, lipsa iertarii, critica, intoleranta, iritarea, nerabdarea, vina si cautarea vinovatilor, acuzarea, sunt aspecte ale ego-ului negativ, ce duc la blocaje asupra glandei timus, glanda responsabila cu imunitatea. Cele mai multe afectiuni pleaca din dezechilibrul la nivelul chakrei inimii. Functionarea perfecta vine prin invatarea modului de a privi viata cu ochii mintii spirituale.

Cea de-a 5-a chakra, este chakra comunicarii si a vointei. De funtionarea ei depinde comunicarea pe verticala, cu Universul, si pe orizontala cu surorile si fratii nostri. Comunicarea prin constiinta spirituala, Hristica, Buddhica, si nu prin ego-ul negativ poate incepe prin invatarea tacerii. Vorbitul in exces, critica, barfa, clevetitul, vorbitul de rau, afirmatiile negative, atacurile verbale, sau incapacitatea de a comunica deschis ceea ce simti, duc la grave dezechilibre hormonale, la izolare, la iritare, sau la refuzul de a mai comunica, la insingurare si separatie, izolare si asa mai departe, pana in punctul in care vointa iti va fi complet anihilata, iar puterea personala va fi preluata de Ego.

Chakra 6, chakra celui de-al treilea ochi, oginda maestrului vizionar, in legatura directa cu constiinta spirituala, cunoasterea ezoterica si intelepciunea psiholohica, cu mintea spirituala, Hristica, Buddhica. Folosirea corecta a chakrei 6 implica vederea ampla asupra tuturor aspectelor lumii fizice vizibile, ca manifestare a integrarii ei in lumea spirituala. Aici se formeaza clarviziunea, sau chanellingul, dar aceste vor fi corecte doar atunci cand se obtine maiestria asupra tuturor celorlalte chakre. Daca una dintre chakre nu functioneaza in parametrii superiori, viziunea este alterata de ego-ul negativ, iar transmisia este compromisa, fiind influentata de intelegerea limitata a anumitor aspecte. Vizualizarea este legata tot de functionarea corecta a celei de a 6-a chakre, de intelegerea tuturor aspectelor vietii prin intermediul mintii spirituale.

Cea de-a 7 chakra, chakra coroana, este chakra care da deschiderea si conectarea cu intregul Univers. Atunci cand nu functioneaza, nici una din chakre nu va functiona in conexiune cu intreaga lume spirituala, cu energiile cosmice, cu Ingerii si cu Arhanghelii, cu Maestrii, cu toate entitatile benefice de lumina si iubire, cu sufletul, spiritul, monada sau cu Dumnezeu. Neintelegerea si neacceptarea divinitatii, neincrederea in planul divin, manifestarea egoistica si conditionata a harurilor, sau intelegerea eronata a asumarii si manifestarii misiunii spirituale, sunt manifestari ale dezechilibrului chakrei 7, prin blocarea fluxului energetic ce ne alimenteaza prin ea.

Absolut toate chakrele au aceeasi importanta, pentru ca sunt aspecte diferite de manifestare ale personalitatii divine in noi.

Echilibrarea si mentinerea lor in functiune poate fi realizata cu puterea gandului. Normal ca daca se vor aplica si tehnicile yoga, echilibrarea se va produce mai rapid. Atentie insa, echilibrarea nu se poate face doar prin tehnici. Stapanirea gandului te transforma in maestru spiritual ce poate accesa orice tehnici, functie de puterea si vointa personale, cu bucuria creatorului constient de creatie, cu responsabilitate, cu respect, cu motivatie, dar in totala iubire Hristica si Buddhica.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire