Bucuria vine din lucrurile marunte, pe care le poti vedea in jurul tau in orice moment.
Modul de viata agitat si preocupat, intr-un ritm stresant si solicitant pentru sistemul nervos, si nu numai, face ca viata sa devina rutina, rutina sa devina apasare, apasarea preocupare si “timpul” pentru propria fiinta dispare intr-o valtoare de sentimente, obligatii, principii, iar mai devreme sau mai tarziu oboseala se va transforma in separatie si violenta.
Ca sa te bucuri de tot ceea ce este, trebuie sa inveti sa traiesti dand libertate sufletului.
Bucuria poate fi o setare voita, prin accesarea laturii mai inocente a sinelui, si a umorului. In fiecare secunda poti sa alegi sa privesti lucrurile cu implicare sau cu detasare. Daca alegi implicarea, bucuria dispare.
Spune-ti dimineata, astazi este o zi in care aleg sa ma bucur. Ma bucur ca am unde dormi, ca am posibilitatea sa imi aleg ce haine sa port, ca ma spal, ca mananc, ca afara ploua sau e soare, ca pot sa zambesc chiar daca traficul este nebun, ca am maini si picioare si corp si cap, ca vad o pasare, ca vreau sa vad frumusetea din oameni chiar daca uneori fac lucruri rele, ca aleg iubirea, etc.
Este doar o setare, o autosugestie, ca vrei sa te bucuri, si atunci vei gasi resursele de a o face. Poate fi greu la inceput, dar daca o faci timp de o luna, creierul invata un nou fel de a gandi si va deveni foarte usor.
Maica Teresa se bucura daca vedea o floare in gramezile de gunoi din Calcuta, caci a invata sa iti bucuri sufletul este un atribut al divinitatii din interiorul fiecaruia.
Nimeni nu-ti va rezolva problemele in afara ta, dar poti sa o faci cu bucurie sau cu nervi, cu umor sau cu violenta. Si invata sa te bucuri ca respiri. Trage aer puternic, tine-ti respiratia, si zambeste in timp ce expiri.
Gaseste ceva frumos in tot ce te inconjoara, chiar si un mic aspect, si bucura-te de el.
Iubirea este cheia, calea si desavarsirea
De la mine pentru tine cu infinita iubire