Suntem invatati sa folosim cuvantul trebuie in legatura cu orice vrem noi sa faca celalalt, si, ceea ce este la fel de grav, sa ne obligam chiar pe noi insine sa facem lucruri contrare a ceea ce simtim, pentru ca stim noi ca asa trebuie.

Asa trebuie care vine din folclor, sau din mentalul colectiv, din traditii la care au contribuit pe rand toti inteleptii satelor, sau din ritualuri alambicate cu vorbe de duh scornite sau mistificate in vremuri de mult apuse, sau din multe alte credinte eronate (cum ar fi sa mananci carne), deci acest “trebuie”, este doar o impovarare inutila a intregului sistem fizico-energetic al omului.

In realitate nu trebuie nimic, caci atunci cand intelegi rostul lucrurilor, intelegi ca nu ai nevoie de nimic in afara Universului lui Dumnezeu.

Nu trebuie cand e vorba de obligatie, caci tot ceea ce faci ar fi bine sa vina din dorinta si placerea de a face acel lucru. Cand actiunile ne sunt impuse, si placerea, si bucuria dispar. Se transforma intr-o corvoada pe care o vei resimti in corpul fizic. Invata sa spui politicos nu multumesc, sau da multumesc, si nu intra in cercul obligatiilor.

Daca vrei fa, si cand o faci fa-o cu placere. Si multumeste-ti tie si lui Dumnezeu ca poti sa faci lucrul respectiv. Si atunci iti vei echilibra energiile, iar fericirea se va instala in interior.

Nu trebuie nici sa iti faci griji, nici sa fii prevazator in exces, nici sa incerci sa rezolvi tu in mod convenabil tie o situatie, nici sa fii rau, meschin, zgarcit, furios, nervos, agresiv, sau poate prea iubitor in oricare alt sens l-ar putea avea cuvantul in afara de cel hristic. De toate se poate ocupa Universul, atunci cand iti preiei puterea personala si o folosesti cu intelepciune fata de tot ce te inconjoara.

Un singur lucru trebuie, poate, si anume sa fii binevoitor.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea De la mine pentru tine cu infinita 💙