Critica apare dintr-o nemultumire profunda, instalata in copilarie, si este in legatura directa cu unul dintre cele mai mari programe in care functioneaza intreaga omenire, programul perfectiunii.

Toata lumea cauta perfectiunea in orice. De la forma unui fruct, la forma corpului, si de la gandire la comportament, din interior si din exterior, fiecare are o parere despre cum ar trebui sa arate, sau sa se intample lucrurile, cum ar trebui sa fie tratati, cum trebuie sa vorbesti, sa mergi, sa te imbraci, cu alte cuvinte pentru absolut orice exista o opinie ferma si individualizata despre cum trebuie sa fie viata.

Care viata? Asta in care ai un program de la 9-5 si apoi esti mult prea obosit ca sa incerci macar sa te gandesti ca omul este singura specie care trebuie sa plateasca pentru a supravietui?

Acest mod de gandire include si raportarea personala la tot ceea ce este in jur, o identificare eronata a esentei divine cu realitate iluzorie.

Tot ceea ce este in jur, este ca sa te faca sa intelegi ceea ce nu este de fapt. La un moment anume, fiecare va intelege iluzia a ceea ce pare a fi.

Nemultumirea interioara nu se rezolva prin incercarea de a corecta un aspect exterior care te deranjeaza, ci prin gasirea nucleului interior din care provine.

Cand critici de fapt iti strigi neputinta de a intelege Universul, Legile si te duci in zona in care ai alti dumnezei. Si nici macar nu esti constient de asta.

Invata sa accepti ca totul exista indiferent de ceea ce crezi tu, indiferent de existenta ta sau nu. Nimic din ceea ce incerci tu sa faci in forma de justitiar nervos, razboinic si neinteles nu va schimba rotatia planetei sau succesiunea zilelor. Pe Planeta si in jurul ei, exista de toate, si mai bune si mai rele, dupa cum a creeat fiecare. Singurul lucru pe care il poti schimba este doar interiorul tau. Modul in care gandesti, simti si actionezi se reflecta in tot ce te inconjoara. Schimba-te in interior si daca ai reusit, schimbarile se vor vedea in exterior.

Atunci cand critici de fapt iti strigi nefericirea si incapacitatea de a te adapta la sabloanele colective, pe care oricat ar parea de ciudat, le simti ca fiind daunatoare. Renunta la dorinta de a schimba lumea dupa modelul tau si incepe sa identifici in interior ce anume te face cu adevarat atat de nefericit incat sa vrei sa schimbi. Si poate vei ajunge la concluzia ca de fapt ceri sa fii vazut, acceptat, inteles, mangaiat, imbratisat, apreciat. Toate acestea va trebui sa le faci si tu catre cei din jur, dar numai dupa ce le vei aplica intai asupra ta. Nu poti cere sa fii iubit, daca notiunea ta de iubire se rezuma doar la o idee abstracta. Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti, caci asta inseamna ca l-ai gasit le Dumnezeu.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire