Vorbirea este ca o simfonie, in care fiecare cuvant este o fraza muzicala, si fiecare litera este un sunet, o nota muzicala.

Cand vorbim compunem melodii, iar melodiile noastre au un mesaj vibrational ce este imediat captat de urechea fina a compozitorului care ne asculta. Ceea ce transmitem din spatele cuvintelor, devine astfel mult mai important decat insirarea literelor, caci chiar si atunci cand nu suntem constienti de acest aspect, subconstientul il inregistreaza in mod automat, iar ceea ce vom simti in interior are legatura directa cu cat de mult preluam din ceea ce ni se transmite.

Cuvintele sunt cheia manifestarii, comanda spre materializare ce pleaca in Univers.

Dar noi vorbim mult. Aproape intruna, si folosim toate instrumentele muzicale odata. La asa o melodie, ii e greu si Universului sa inteleaga ceva. Si la galagie, raspunde cu galagie.

Postul tacerii are rolul de a-ti ascuti celelalte simturi si de a te obliga sa incepi sa observi, sa simti si sa iti reduci comunicarea la lucrurile esentiale, cele pe care nu le poti transmite si altfel. Practicarea postului tacerii atunci cand traiesti in societate, nu este usoara, mai ales ca primim provocari din toate partile, dar cu un mic efort se poate face prin autolimitarea interactiunii verbale. Cand cineva vorbeste mult, taci, asculta-l si incearca sa intelegi ce anume iti spune, atunci cand barfeste, sau cand incearca sa te convinga de ceva anume. Cu timpul vei invata sa vezi tot tabloul ce se afla in spatele intregii atitudini si mentalitatilor pe care le afiseaza, chiar daca la inceput poti pierde sirul intelesului cuvintelor. Mie inca mi se intampla sa-l pun pe celalalt sa repete, si am observat ca aceasta este de cele mai multe ori o modalitate excelenta de a-l face pe interlocuitor sa isi sintetizeze mesajul.

Cand inimile bat la unison, cuvintele devin inutile, si apare limbajul de dincolo de cuvinte, in care celalalt stie orice ai nevoie. Acesta este in general limbajul indragostitilor, dar n-ar fi oare minunat sa ne intelegem intre noi fara sa mai incurcam lucrurile cu cuvinte?

Timbrul vocii este iarasi important, el fiind tonalitatea, frecventa, in care suntem in momentul respectiv. De asta, de multe ori, nu rezonam, nu ne place vocea, sau tonul cuiva care ne vorbeste, pentru ca nu vibram la fel. Fie ca “ne zgarie pe urechi”, fie ca ne adoarme sau ne enerveaza, este doar o manifestare inconstienta a unei incompabilitati energetice.

Controleaza-ti si educa-ti modul de a vorbi, vorbeste calm, clar, stapaneste-ti emotiile, invata sa comunici esentialul si nu vorbi la nesfarsit, chiar daca tu ai impresia ca doar asa il poti face pe celalalt sa inteleaga. Oricum celalalt va intelege atat cat poate, sau cat vrea din ceea ce spui. Si atunci de ce sa mai irosesc energie?

Si mai presus de toate, coboara-ti cuvintele in inima si lasa-le sa iasa in acordurile iubirii. Aceasta este melodia pe care Universul o intelege, si iti va raspunde in pasi de dans.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea.

De la mine pentru tine cu infinita iubire