Am constatat ca cele mai multe incurcaturi, mai ales in spiritualitate, se datoreaza amalgamului de termeni si lipsei de claritate in definirea lor. Exista multe cuvinte pentru acelasi lucru, diferentele fiind datorate zonei geografice, dar si multi alti termeni care, desi provin din zone diferite, si desi par ca se refera la acelasi lucru, contin diferente majore.

Mi-a luat ceva timp pana am inteles diferenta intre meditatie (care si ea e de mai multe feluri), contemplatie si rugaciune. Si m-am intrebat de multe ori de ce este creata si intretinuta aceasta stare de confuzie generala. Oricum, pentru ca io nu pot sa accept ceva pana nu inteleg in profunzime, modul de functionare, cauza si efectul, am ajuns la o claritate, care ma ajuta sa imi continui cresterea spirituala.

Meditatia, este legata de introspectie. Meditez asupra a ceea ce vad, aud, miros, ating, gust, asupra a ceea ce simt, sau a ceea ce gandesc, asupra aspectelor vietii si asupra situatiilor in care am fost implicata, asupra relatiilor si raporturilor cu ceilalti, asupra comunicarii si a comportamentului. Prin meditatie poti sa identifici sentimente, moduri de gandire si tipare comportamentale, si prin adancirea in meditatie poti accesa zona in care toate acestea se pot schimba.

Contemplatia pentru mine, este zona urmatoare, aici fiind posibila gasirea de raspunsuri la intrebarile majore ale existentei. Aici intri in zona adanca a planului interior, in Regatul luiDumnezeu, unde poti invata cu Ingerii si Arhanghelii, cu Maestrii ascentionati integrati, cu Razele, sau cu orice alta entitate de lumina si iubire a lui Dumnezeu, doresti. Aceasta este poarta spre a deveni creatorul propriei tale vieti.

In contemplatie inveti, in meditatie intelegi cum sa aplici practic, si cum sa iti remodelezi viata.

Rugaciunea in schimb, pentru mine, este actiune. Cer ceva, doresc ceva cuiva, fac urari de bine, vindecari si orice altceva implica o actiune, indiferent de planul catre care este indreptata actiunea, de timp, sau de spatiu. Cu alte cuvinte, rugaciunea este Legea Atractiei, pe care cand inveti sa o folosesti corect, totul se schimba in jurul tau.

Ceea ce mi se pare insa important, este ca nimeni nu poate face aceste lucruri pentru tine. Munca este individuala. Poti primi ajutor pentru a-ti vindeca diverse boli sau aspecte ale vietii , poti primi suport prin rugaciunea altuia, dar nimeni nu poate face ascensionarea in locul tau. Daca vrei sa devi un Maestru in ascensionare, integrat, asta insemnand ca ascensionarea este permisa doar atunci cand ti-ai facut toate lectiile de viata, pe toate planurile si ai absolvit Scoala Misterelor Pamantului, trebuie sa muncesti 24 de ore pe zi, 365 de zile × cati ani mai ai de stat pe Pamant.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire