Orice se “intampla” in jurul tau poate avea doua cauze- ori sa te faca sa judeci, si deci sa intri in zona de separatie, ori sa te faca sa intelegi mai bine cum sa integrezi aspectele lui Dumnezeu la nivel mental.

De fapt amandoua cauzele sunt legate intre ele, dar ca sa poti sa te ridici deasupra lui Ego, trebuie intai sa il alegi pe Dumnezeu.

Alegerea se face prin dorinta si vointa. Depinde doar de tine, de constientul tau, ce alegi.

Sa spunem ca in fata ta cineva arunca o hartie pe jos. In mod firesc, ai avea pornirea sa il apostrofezi si sa ii tii si morala pentru ceea ce a facut. Aceasta este zona de separatie si de judecata, imperiul lui Ego. Sau ii vei adresa in gand cateva cuvinte la adresa originii si a educatiei primite. Orice reactie ai avea, va declansa in tine o serie intreaga de resentimente pe care tu le vei interpreta ca fiind adresate celuilalt.

Dar, poate ca daca te-ai privi mai atent, si ti-ai pune corect intrebarile care sa te duca la a intelege de fapt care este fondul de nemultumire, iritatie, nervi, din care provine reactia ta, repet, poate ca nu vei mai vedea niciodata pe cineva aruncand ceva pe jos.

Cand incepi sa judeci pe altul, indiferent de ceea ce face sau a facut, indiferent daca esti implicat direct sau indirect, macar incearca sa te intrebi – “Ce vreau? Il vreau pe Dumnezeu sau pe Ego?”. Si chiar daca nu intelegi inca cum functioneaza Universul, sau cum de ai vazut, sau auzit ceva, intai impune-ti sa trimiti iubire catre acea persoana, sau acea situatie. Apoi daca tii mortis, poti sa si judeci, dar vei observa ca judecata se va transforma in analiza, si analiza te va readuce intr-un final la Dumnezeu.

Iar daca cineva arunca o hartie pe jos in fata ta, il poti ruga sa o ridice, sau, daca simti ca acest lucru ar declansa o disputa pe care nu te estu in stare inca sa o gestionezi, astfel incat sa nu se transforme intr-o disputa karmica, apleaca-te si ridica tu hartia si pune-o in cos. Pentru ca poti! Si pentru ca iti poti impune sa o faci cu zambetul pe buze, cu iubire fata de Mama Pamant si Dumnezeu.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire