Atunci cand in fiecare zi te gandesti la aceleasi lucruri in acelasi fel, nu te mira ca viata ti se intampla la fel.

Pentru ca suntem intrati in obisnuinta de a macina aceleasi ganduri, care ne produc aceleasi sentimente, si retraim la aceeasi intensitate toate emotiile pe care ni le provoaca amintirile, indiferent de tipul de amintire- placut sau neplacut, traim in trecut. Si mai mult, nu traim doar in trecutul nostru, ci inmagazinam informatii si povesti de peste tot, din tot ce ne inconjoara: din povestile prietenilor, ale cunoscutilor, din carti, filme, sau din stiri. Cele mai multe din aceste povesti, care nici macar nu ne privesc in mod direct, incep sa compuna realitatea noastra, pe care o pastram cu sfintenie si pe care o invocam zilnic.

Inmagazinam povesti si traim in povesti. Dar viata se intampla acum, iar noi continuam sa traim in filmul de ieri si ne dorim ca maine sa fie mai bine. Caci asa se intampla in filme.

Dar, poate ca daca, si repet-daca, am incepe sa renuntam la obisnuinta de a mai privi in urma ca la ceva ce ne defineste, si am lasa in trecut tot ceea ce a trecut, poate ca am incepe sa traim poezentul cu o mai mare deschidere si am vedea milioanele de oportunitati pe care le avem in orice secunda. Si pentru ca renunti la a te mai raporta la experintele trecute, ai posibilitatea de a privi viata cu fascinatia copilului din tine. Ai putea trece de la blazare la incantarea de a descoperi in fiecare moment ceva nou si interesant.

Ce e drept, e ca totul tine de o setare interioara, pe care vrei sa o faci. Dar cand incepi sa o faci, incepi sa descoperi ca orice faci poate deveni interesant, caci perspectiva de abordare se schimba. Nu mai esti constrans, nu mai este o corvoada, ci devine o provocare incitanta, de a reusi sa faci si acel lucru. Devine jocul tau si ai toate sansele sa il castigi, caci nu mai lupti impotriva nimanui altcuiva, decat impotriva propriei negativitati ce te trage in jos si te tine separat de propria natura divina.

Priveste viata cu detasare si viata ta se va derula asa cum vrei. Priveste viata cu umor si filmul va deveni amuzant si incitant. Si educa-ti copilul interior cu iubire, transforma-l din rebel in colaborator, iar filmul va fi asa cum ti-l doresti.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire