Frumusetea unei zile vine din puterea de a o percepe ca pe un cadou, pe care il privesti cu nerabdarea de a da ambalajul la o parte si a vedea ce se ascunde inauntru.

Fiecare zi e altfel, atunci cand din cadoul de ieri pastrezi doar ceea ce este esential, samburii de intelepciune, si reciclezi tot ambalajul ce ti-ar umple casa cu balast, chiar daca de multe ori ambalajul poate fi stralucitor.

Atata timp cat astrii se misca pe cer, o alta zi este altfel si tine doar de intelegerea fiecaruia ca ceea ce a fost ieri nu mai este important decat atunci cand te incapatanezi sa ramai nemiscat in gandurile tale, desi intregul Univers este intr-o continua miscare. Daca nu iti permiti sa intrii in aceasta miscare, si sa te bucuri in fiecare zi de miracolul de a fi, este normal sa incepi sa cari toate bagajele zilelor trecute, caci cadourile nedesfacute se aduna pe umerii tai si iti vor ingreuna intreaga structura.

Permite-ti sa vezi in fiecare zi ceva diferit, altfel, chiar daca aparent totul pare la fel. Fiecare om si fiecare lucru, precum si fiecare situatie pot sa iti arate cat sunt de frumoase, daca abordezi un alt unghi de a le privi. Pana si cafeaua de dimineata este diferita, cand o gusti cu bucuria unei noi intelegeri.

Frumusetea unei zile vine din capacitatea ta de a te ierta, caci desi suntem obisnuiti sa gasim vinovati in afara si sa dam vina pe toti factorii exteriori, adevarata iertare se produce in momentul in care te ierti pe tine pentru modul in care te-ai implicat, ai gandit, ai vorbit si ai actionat. Fara sa ne dam seama ii judecam pe ceilalti, cand de fapt noi suntem cei care ne-am permis ca cineva din afara sa intre in spatiul sacru al inimii noastre si sa ne incalce dreptul de a ne simti liberi si fericiti. Deschide cadoul de astazi si intelege ca nimeni si nimic nu te poate rani, decat daca tu crezi acest lucru. Iar daca continui sa te identifici cu ceea ce este in exterior, si le aduci in interior, inseamna ca nu l-ai gasit pe Dumnezeul din tine. Si asta inseamna razboi. Razboi intre adevarata ta natura si ceea ce crezi ca esti. Si razboiul naste violenta cu care te confrunti in fiecare zi. Caci cum e sus, asa e si jos, cum e afara asa e si inauntru.

Frumusetea unei zile vine din a vorbi cu ingerii, cu natura, cu materia, sau cu ceilalti oameni. Binecuvanteaza Cerul si Pamantul, binecuvanteaza oamenii, binecuvanteaza ce bagi in gura si ai grija ca ceea ce scoti pe gura sa fie doar bine cuvantari, si bine cuvantata iti va fi viata.

Frumusetea unei zile vine din puterea ta de a nu face rau, de a fi bun si de a trai in pace cu tine si cu tot ceea ce te inconjoara. Cadoul tau zilnic contine pacea interioara, dar trebuie sa zambesti pentru a beneficia de ea. Zambeste atunci cand vrei sa judeci, zambeste atunci cand vrei sa reactionezi, zambeste cand te doare, zambeste chiar si atunci cand vrei sa plangi. Daca vei zambi mai des, s-ar putea ca intr-o buna dimineata sa constati ca ai primit cadoul linistii interioare si ca mintea ta refuza sa mai zumzaie de griji, probleme, sau necazuri. Si ce ar putea fi mai frumos decat sa sorbi dimineata din cafeaua pacii?

Frumusetea unei zile se naste in tine si tot de tine tine sa o folosesti cu mintea, inima si sufletul. Si fiecare zi e perfecta, caci nimic nu ti se intampla tie, ci totul se intampla pentru tine.

Iubirea este cheia, calea, si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire