Nu pot sa te oblig sa ma iubesti si stiu ca prin orice as face, orice as spune, sau orice tactica as aplica, nu as face decat sa ma indepartez de tine.

Dar daca nu te pot face sa ma vezi, sa ma apreciezi, sa ma respecti, sa vrei sa stai langa mine, pot sa renunt in a te cantona in gandul meu si pot sa iti dau drumul, sa te eliberez din colivia gandurilor mele si sa te las sa zbori oriunde iti doresti. Si asta nu pentru ca poate nu as prefera sa faci alte alegeri, ci pentru ca stiu ca e cel mai bine pentru tine, pentru mine, pentru noi.

Si pot sà te iubesc oricum si oriunde te-ai afla, pot sa iti multumesc ca ai facut parte din viata mea, ca m-ai invatat atatea lucruri minunate si ca e timpul sa invat sa traiesc altfel, oricat de dureros ar parea la inceput acest proces.

Te iubesc asa cum esti, cu tot ceea ce mi se pare mie ca e bun sau rau, cu felul tau de a fi, cu gandurile si cu alegerile tale, cu bataliile si lectiile pe care le ai de infruntat. Si pentru ca am decis de mult sa te iubesc, oricand vei avea nevoie, poti sa accesezi iubirea care sunt, cu iubirea care esti.

Imi pare rau pentru toate formele de agresiune pe care le-am proiectat, constient sau inconstient, asupra ta, imi pare rau ca nu am inteles mai repede mesajele subtile ale ingerilor care-mi sopteau Adevarurile Lui Dumnezeu. Si imi pare rau ca n-am avut suficienta intelepciune de a nu ma mai lupta cu mine, cu tine, cu noi. Dar multumesc pentru intelegerea lectiilor mele si a minunatului sentiment de putere ce s-a instalat odata cu renuntarea la zbucium, sau la suferinta.

Acum pot sa zambesc liber, caci responsabilitatea mea a trecut in planul Iubirii Hristice.

Iarta-ma, caci io te-am iertat in toate timpurile si in toate dimensiunile.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire