Te-ai intrebat vreodata care este sensul vietii? Care este semnificatia acestei vieti, dincolo de ceea ce pare a fi, dincolo de trupul sau de gandirea ta? Ar putea sa fie ceva in spatele zbuciumului pentru traiul cotidian, a bataliei pentru sanatate, a goanei dupa bani, a nevoii de afirmare sau validare?

Sau n-ai avut timp pentru astfel de intrebari, si poate ca ele, intrebarile in sine ti se par lipsite de sens! Dar ce este timpul te-ai intrebat?

Dar cum ai putea, chiar daca te-ai intreba, sa gasesti raspunsuri la intrebari metafizice, cand de fapt fiecare vrea sa schimbe tot ceea ce il inconjoara, conform propriei dorinte? Caci fiecare ar vrea sa schimbe lumea dupa cum gandeste, dupa cum pofteste, dupa cum i se pare lui ca ar trebui sa fie. Fiecare are o proprie viziune despre cum ar fi necesar ca totul sa se intample astfel incat sa ii fie lui bine. Si cand nu se intampla, apare drama, separarea, suferinta de a se simti neputincios, apoi incep bolile si frica de a-ti pierde viata devine o preocupare majora. Trupul fizic devine zeul la care te inchini fara sa stii, iar Dumnezeu ramane o caricatura la care te inchini in anumite momente, dar de care iti este prea frica sa te apropii.

Nu cu frica este modalitatea cu care ai putea sa te apropii de Imparatia Lui Dumnezeu! Frica nu te ajuta sa gandesti si sa IL descoperi in tine si in tot ceea ce este. Cu smerenie, da. Cu smerenia ce vine din centrul inimii tale, din acel loc in care cerul si pamantul se intalnesc pentru a te face pe tine sa iti intelegi scopul existentei, atat in mod personal, cat si in marea ecuatie a Universului. Doar invingandu-ti frica si demonii egoistici din interior, poti chiar sa ai o conversatie cu Dumnezeu ( sic!), caci asa ai putea sa ai curajul si luciditatea de a-L intreba si de a patrunde adanca semnificatie a raspunsurilor.

Nimic nu este asa cum pare a fi, si totul se afla in spatele valului hipnotic din care poti iesi doar atunci cand iti folosesti inteligenta in cautarea a ceea ce esti si a ceea ce ai de facut, conform planului Sufletului tau.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire