In fiecare zi facem milioane de alegeri, de care uneori nu suntem constienti, cum ar fi sa beau cafea sau nu, sa ma imbrac intr-un anume fel, sa o iau la stanga sau la dreapta, sa mananc ceva, etc. De multe ori insa in viata ai de facut si alegeri, pe care unii le numesc mai mari, cum ar fi de a alege o cale sau alta, o meserie, un job, intemeierea unei familii, sau inceperea unei evolutii spirituale, care oricum, in timp, le-ar rezolva pe toate.

Dar cum sa alegi, cand nici tu nu stii exact ce vrei, este un proces destul de dificil, ce iti poate consuma resursele energetice rapid.

Din punctul meu de vedere, a alege culoarea unei camasi, sau un alt stil de viata, este acelasi lucru, caci la baza procesului sta aceeasi nehotarare, ce provine din lipsa asumarii puterii personale, ce este risipita in mult mai multe parti decat suntem constienti. Ego negativ, Copilul interior, corpul dorintei, conditionarile corpurilor mental si emotional, identificarea cu un anume arhetip, sau cu o personalitate, supraidentificarea cu latura spirituala, sau cu cea a planului fizic, sunt doar inceputul unei liste a tuturor factorilor ce ne-au furat puterea. Paradoxul insa consta in faptul ca ne dam pretioasa noastra putere de buna voie, din ignoranta, ingenuitate, credulitate, etc.

Dar, puterea se poare recastiga, caci nimic nu este pierdut decat atunci cand renunti si te consideri infrant. Si poate nici atunci nu ar fi prea tarziu, daca ai vrea. Dar atunci cand vrei, sa vrei cu adevarat si sa nu mai permiti sa fii manipulat de alte forte din exteriorul tau. Si nu conteaza de cate ori gresesti, sau de cate ori cazi, conteaza doar sa devi determinat, si sa vrei sa nu renunti.

Intorcandu-ma la cum ai putea sa inveti sa alegi, iata cativa pasi care ar putea sa fie folositi ca ghidaj general.

Primul este sa iti clarifici in tine ceea ce vrei cu adevarat, si sa te intrebi daca acel lucru pe care il vrei este bun, necesar, sau benefic pentru tine. Socoteste cu atentie si intelepciune si fii convins ca ceea ce vrei nu vine din desartaciunea vietii mondene

Al doilea este sa dai la o parte toate conditionarile ce vin pe calea sociala, familiala, sau amicala, pentru a nu te autobloca prin influentele exterioare.

Al treilea pas ar fi sa iti clarifici in minte, ceea ce ai avea de facut, pastrandu-ti rationamentul spiritual, astfel incat sa nu exagerezi in si cu nimic. Bhudda a spus ca cea mai buna cale este moderatia.

Al patrulea pas este sa fii pregatit pentru schimbare. Viata se schimba in fiecare secunda, functie de necesitatile fiecaruia din noi. Doar noi ne incapatanam sa ramanem fixati doar pe anumite posibilitati, sau pe anumite tipuri de gandire care ne vor face sa ne simtim incorfortabil in momentul in care schimbarile ce vin odata cu alegerile, incep sa se produca.

Alt aspect este acela de a invata sa renunti la unele lucruri, pentru a obtine ceea ce vrei. Si acesta este poate unul dintre cele mai dificile momente, caci tentatiile apar, dar este necesar sa sacrifici o dorinta de moment, in favoarea unul tel.

Fii constient ca nu orice tel iti alegi este parte a Planului Sufletului tau. De multe ori, chiar daca alegi ceva ce nu face parte din ceea ce ar trebui sa faci in aceasta viata, Universul iti va permite sa constati singur ca ai gresit. Ai cerut, ti s-a dat. Dar nu te intrista, caci ceea ce nu ai facut in aceasta viata, poti sa faci in urmatoarea. Dumnezeu te iubeste si te lasa sa incerci pana reusesti sa gasesti drumul inapoi spre sufletul tau.

Si nu in ultimul rand, fii atent la semne, si nu uita ca daca un drum se inchide, altele se deschid. Totul este sa nu renunti.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire