Orice forma de violenta, genereaza violenta.

Violenta apare de fiecare data cand, in mod constient sau inconstient, percepi ceva ca pe o agresiune. Iar acest tip de agresiune este de fapt modul personal de a reactiona atunci cand nu-ti convine ceva, cand lucrurile nu se intampla asa cun gandesti, crezi, sau simti ca ar trebui sa fie. Si pentru ca intotdeauna cautam vinovati in exterior, activam un soi de justitiar interior care numai bine nu ne face, pentru ca, conform Legilor Universului, se va intoarce impotriva noastra.

Daca vrei sa schimbi ceva in aceasta lume, nu violenta este calea. Nu cearta, disputa, infruntarea, sau bataia sunt cele care duc la schimbare. Schimbarile in exterior pornesc de la schimbarile din planul interior al fiecarui individ in parte. Manipularea la nivel mondial nu se va opri prin violenta, ci prin opozitie tacuta. Extrage-te de sub constientul colectiv, pricepe modurile in care iti sunt induse actiunile si gandurile, si invata ca daca nu-ti place ceva ai si alte moduri de raspuns.

Cand constati ca se produc abuzuri asupra ta si asupra celorlalti, alege calea nonviolentei pentru a obtine un rezultat. Am sa dau un exemplu – cand intr-o institutie, angajatii sunt profund nemultumiti de modul in care sunt tratati, o actiune de genul grevei tacute, pasnice, va rezolva mult mai repede situatia, decat iesitul in strada. Caci nimic nu este mai eficient decat blocarea activitatii. Asa ai mult mai multe sanse sa il faci pe celalalt sa priceapa ca nu mai accepti sa fii considerat ca un robot ce trebuie sa isi faca treaba.

Opozitia pasiva este o energie de tip feminin, care atunci cand este activata devine de neoprit. Sa nu uitam ca si Sfantul Duh, cel dadator de viata, este cea mai mare energie feminina din Univers. Cand vrei sa opresti orice forma de violenta, si asta nu are legatura cu polarizarea in trupul fizic de femeie sau barbat, cheama energia feminina si cere-i sa fie alaturi de tine. Cheam-o, caci daca nu o chemi, nu vine. Si cere-i, ca daca nu ceri nu vei primi.

Calea violentei si a armelor guverneaza de mult prea mult timp omenirea ( si nu numai ), si ar fi timpul sa se doreasca renuntarea la ea. A intra in greva, este echivalent intr-un fel cu a intra in postul tacerii atunci cand cineva te supara. Un parinte care ii va spune copilului ca pana nu isi va corecta comportamentul, nu va mai vorbi cu el, este de cele mai multe ori instrumentul cel mai eficient in educatie. Asta insa nu inseamna ca in acest timp nu-ti vei iubi la fel de mult copilul, ci doar ca nu esti de acord cu ceea ce face.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire