A darui inseamna a primi, caci doar prin a invata sa daruiesti din inima, vei primi inapoi, sau chiar mai mult, ceea ce ai dat.

Ne atasam de lucruri, de oameni, de ganduri, de idei si ne construim idealuri false, vrand mereu altceva, vrand mereu ca totul sa fie doar cum vrem noi si ne inchinam la zeul banului si al posesiunilor pamantesti, iar viata trece pe langa noi fara sa ne dam seama ca n-am trait-o. Apoi ne umplem de regrete si remuscari si alunecam pe panta durerilor, furiilor, suferintelor, in bula noastra crosetata din frica, violenta si egoism. Pe Dumnezeu l-am scos de mult din ecuatia structurii noastre si privim cu invidie la cei in care il intuim ca exista.

Necazurile, bolile, durerile sau suferintele vin din ceea ce activam si atragem la nivelul acela imvizibil pe care ne ambitionam sa-l ignoram. Dar si acesta nu este decat unul din cele 12 aspecte pe care trebuie (sic!) sa le invatam, daca vrem sa devenim o varianta mai buna a transcenderii conditiei animalice, care este de fapt la baza constructiei noastre.

A darui face parte din intelegerea intelepciunii divine, si este un aspect al cresterii campului (cuantic) ce te poate pune in aliniament, nu numai cu tine insuti, dar cu intregul Univers.

Cand cineva iti cere, da. Si daca dai fara sa te gandesti ca nu ai, sau ca ramai fara, mai faci un pas catre tine. Nu da din lipsa, nu da din obligatie, nu da cu inima stransa, nu da cu calcul, ci da pentru ca poti. Si nu uita ca daca ti s-a cerut si nu ai dat, pentru ca esti zgarcit, ti se va lua. Asa e Legea pe care o activezi fara sa stii. Ti se va lua pentru a invata ca nimic nu este al tau, ca nimic nu e vesnic, ca nimic nu e garantat, si ca sa vezi cum e atunci cand chiar nu ai. Si toate acestea nu se refera doar la planul material.

Atunci cand nu poti da ceva fizic, gaseste o cale si ajuta. Implica-te sa ajuti. Nu lasa sa treaca pe langa tine, caci a da o mana de ajutor este mai inaltator decat a te ruga. Sa iti pese este conjugarea corecta. Sa iti pese, nu din mila, nu din frica, ci sa iti pese pentru ca intelegi ca esti parte din intreg. Fa cat poti, da fara limitari, ajuta cu orice si nu astepta nimic in schimb. A astepta recunostinta este o alta capcana a egoului. Daca vei reusi, vei afla ce inseamna unul dintre aspectele puterii interioare.

Si nu uita ca a face rau e prea usor ca sa nu iti dea de gandit.

Iubirea este cheia, calea si desavarsitea

De la mine pentru tine cu infinita iubire