Cand spunem sistem imunitar in mod automat ne gandim la sanatatea corpului fizic, fara sa tinem cont ca acest corp fizic are si o latura energetica, care la randul ei a fost impartita, pentru facilitarea intelegerii, in mai multe corpuri. Privita asa, anatomia devine mult mai complexa si apare posibilitatea de a aborda o vindecarea si in alt mod.

Cand Iisus pasea pe Pamant, oamenii se vindecau doar daca il atingeau. Dar aceia aveau credinta. Si nu vorbesc despre credinta venita din minte, din conditionari, din frica, ci despre acea credinta care se deschide atunci cand incepi sa simti in interior chemarea care duce la increderea totala a faptului ca Dumnezeu exista. Dar nu toti se vindecau, dupa cum nu toti se pot vindeca astazi. Unii da, unii nu. Aparent aceleasi boli, dar cu rezultate diferite. Vindecari miraculoase, vindecari subite, vindecari lente, sau nici un fel de vindecare. Cei care se vindeca imediat, au credinta si permit energiei sa lucreze. Cei care nu se vindeca, sunt cei care au credinta pe jumatate, sau cei care abandoneaza. Credinta ta te-a vindecat, exact la asta se refera. Orice fel de vindecator stie, chiar daca e medic, ca exista posibilitatea ca procedura de vindecare sa nu functioneze. Si orice vindecator va avea acel moment in care va spune, intr-un fel sau altul, Faca-se Voia Ta, Doamne. Cum de unii cred si altii nu, este unul din misterele mintii omenesti.

Exista mai multe feluri de imunitate. Imunitatea spirituala este cea care este in legatura cu credinta, cu constinta, cu sufletul, spiritul si Dumnezeu. Este legata cu ceea ce simti si cu discernamantul spiritual. Cand spui cred in Dumnezeu, crezi si ai incredere in Dumnezeu si in Legi, caci stii deja ca nu exista nimic in afara Lui. Daca eziti, daca increderea se clatina, daca te duci spre alte zone, imunitatea fizica scade. Nu este o pedeapsa, ci este doar propriul tau sistem de gandire.

Imunitatea psihologica este in legatura cu mintea, cu ceea ce gandesti, cu ceea ce crezi, cu faptele si cuvintele pe care le rostesti. Aici poti alege, poti analiza, poti cantari, poti judeca si poti lua decizii. Aceasta este de obicei zona cea mai afectata, caci inmagazineaza toate automatismele, inclusiv acela de a te scarpina fara sa fii atent ca te scarpini. Pentru cresterea ei putem amesteca putina stiinta, oleaca de vointa, nitica determinare, doua linguri de compasiune si un praf de credinta. Daca invatam sa gandim frumos, sa ne respectam unii pe altii, sa renuntam la egoism, la frica, la dorinta de a controla orice, mai putin pe tine insuti, imunitatea psihologica se activeaza si corpul fizic se vindeca.

Imunitatea corpului fizic tine prin urmare de imunitatea spirituala, de imunitatea psihologica si de un mod sanatos de respiratie, alimentatie, miscare, sau igiena. Respectul fata de ceilalti este iarasi important. El vine din respectul fata de sine.

Toate trei sunt la fel de importante,. Nu poti sa fii bine in totalitate, daca doar la nivel spiritual esti bine, dar la nivel psihologic ti-e frica, sau urasti, sau esti violent, judeci, acuzi si cauti vinovati. De asemenea daca spiritual si psihologic esti bine, dar la nivelul corpului fizic nu te ingrijesti, iarasi apare dezechilibrul. Ori Iubirea creste in echilibru, caci in echilibru am fost creati.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Dupa cum vedem sunt legate si nu pot fi separate. Simti si gandesti bine, bine va fi si corpul fizic. Simti si gandesti pozitiv, cu compasiune, respect si iubire, atunci de acestea te vei bucura.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire