Am primit ieri o intrebare de la una din cursantele cu care am bucuria sa lucrez si cred ca in aceste momente este bine sa spunem pentru toti cei interesati. Intrebarea a fost despre cum trebuie sa ne rugam si daca exista sau nu un mod gresit de a o face

Din punctul meu de vedere nu exista conditionari. Rugaciunea se poate face oricand, oricum si in orice loc te-ai afla, si da, orice ai face. Dumnezeu este in tot si toate, deci si in tine, iar acest fapt nu poate fi conditionat.

Exista insa mai multe etape pana sa ajungi sa intrii in legatura cu Divinitatea din tine. Pentru inceput as spune ca este bine sa incepi sa iei legatura cu sinele tau inalt, caci este cel mai bun prieten al tau din toate timpurile, spatiile si dimensiunile, este tu intr-o versiune mai pura si mai putin contaminata de Ego negativ.

Statul in genunchi, mataniile si alte actiuni fizice au rolul de a recrea geometria sacra, pentru deschiderea canalelor de comunicare. La fel de bine se poate practica yoga, caci de fapt toate miscarile provin de acolo. Dar dupa cum stim cu totii, poti sa faci matanii 24 de ore, dar daca nu inveti sa iti stapanesti firea si gandurile, in fara de febra musculara nu obtii nimic.

Dieta alimentara este si ea importanta, caci are legatura cu detoxifierea organismului. Postul insa, ca si mataniile, nu functioneaza, daca nu aplici si dieta la nivelul mental. Asa cum corpul fizic trebuie pastrat cat mai curat si deparazitat, tot asa si celelalte corpuri, pe care sa le numim generic energetice, trebuie curatate, purificate si pastrate neintinate de actiunea Egoului negativ.

Practica spirituala este poate cea de-a treia coordonata. Exista numeroase afirmatii, mantre si rugaciuni, cat fiecare sa isi gaseasca ceea ce i se potriveste. Acestea se vor schimba de la sine cand constiinta se va deschide, daca nu mai sunt suficiente. Aici insa vor trebui dezvoltate puterea si vointa, caci trebuie rostite, cu voce tare sau in gand, pana incepi sa te identifici cu ele. Nu exista un numar anume, ci doar constientizarea ca atata vreme cat o afirmatie, mantra sau rugaciune, va fi repetata cat mai mult si mai des, ea va intra in subconstient si va deveni parte din acesta.

Altfel, instructiunile lui Iisus sunt elocvente, eficiente si suficiente:

“Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.

Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie

Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate

Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El”

Inchide ochii, linisteste-ti mintea si respiratia, si du-te in centrul inimii tale, caci de acolo, prin geometria sacra si prin canalul purificat ce devii, cuvintele tale, simple, vor pleca direct catre Dumnezeu. Nu sunt formule elaborate, nu cuvinte alambicate si nu exista bine sau rau in rugaciunea ta. Bine sau rau tin doar de ceea ce poti face si de cum alegi sa iti folosesti puterea. In slujba Divinitatii, in serviciul umanitatii, este o formula frumoasa nu?

Si am sa mai spun inca o data. Nu-ti da puterea! Te poti ruga alaturi de cineva, nu in locul lui! Si totul tine de puritatea intentiei, precum si de dorinta de a ajuta pe aproapele tau, ca pe tine insuti.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire