Cred ca am auzit in ultima vreme mai multe teorii si ipoteze, decat am auzit in intreaga mea viata.

Toata lumea are un scenariu, fiecare stie cu certitudine ca a lui e cel adevarat si fiecare incearca sa il convinga pe celalalt de valabilitatea propriei pareri. Ce sa faci, n-ai ce sa faci… Asa se intampla cand viteza informatiei depaseste capacitatea de procesare si tu stai in casa uitandu-te cum melcul traverseaza linistit strada. Si pentru ca nu stii cum sa te comporti intr-o situatie cu totul noua, te uiti prea mult la televizorul care te vrajeste usor,usor, cu tot soiul de informatii fara de care ai adormi linistit. Poate cu o carte cazuta pe piept.

Tot ceea ce se creeaza prin intrarea in ideile altora, este pura negativitate si agitatie maxima. In ultima vreme, de vreo 200 de ani incoace, ne-au obisnuit ca informatia este esentiala si ca esti prost daca nu esti informat. N-am nimic impotriva, dar am ceva cu tipul de informatie, modul de prezentare si mai ales cu gradul subliminal de manipulare. Si asta pentru ca prin structura, suntem creduli. Fericiti cei saraci cu duhul… Adica am dat puterea totala mass mediei, si tot ce apare pe un ecran (bineinteles ca ma refer si la ecranul telefonului), are echivalenta Cuvantului lui Dumnezeu. La ce idoli te inchini, omule?

Am vrut zilele trecute sa fac un exercitiu si m-am uitat la un post de stiri. Am reusit sa stau 10 minute si mi-au trebuit 2 ore sa curat din interior, avalansa de agresivitate negativa ce mi-a invadat campurile. Oricum inca mai curat, pentru ca am intrat in judecati si m-am tot intrebat unde ar fi si o informatie care sa ajute oamenii, sa-i linisteasca, sa-i incurajeze, sa le aduca speranta in suflet?! Sa-i invete sa fie mai calmi si mai buni stiind ca in puterea lor sta viitorul?! Adevarul e ca e extrem de necesar si benefic sa stii in fiecare secunda cati morti sunt si sa le diseci povestile tragice. Apoi sa fii fericit in sinea ta ca pe tine nu te-a atins nici virusul, nici moartea. Inca, caci ideea se inoculeaza in subliminal. E cumva normal insa, caci in vremurile noastre am ajuns sa ne fie frica de singura certitudine a vietii: moartea!

Intram apoi in povestile atat de tragice ale personalului medical, ce a ajuns sa isi faca datoria fara stimulente, si sa trebuiasca sa respecte Juramantul lui Hippocrate. Ce e drept e greu sa te confrunti cu insasi motivatia ce ar fi trebuit sa te duca la meseria de doctor si anume, imi doresc sa ajut oamenii. Realitatea bate filmul, nu?

Am vazut apoi o intreaga industie a lipsei. E lipsa “de detoate pe pestetot”. Probabil ca asa este, sunt vremuri tulburate, dar daca mi se prezinta mie situatia in asa fel incat sa ma faca sa ma simt vinovat, se rezolva problema incapacitatii de a face fata unor provocari a celor care ar trebui sa se gandeasca mai putin la imagine si mai mult la oameni? De cand se rezolva ceva, prin focusarea asupra problemei si nu a solutionarii ei? Dar poate ca si asta e un mod de a-ti afirma puterea.

Si mai presus de toate, divide et impera, nu s-a demodat niciodata. Si nici nu se va perima cata vreme, fiecare in parte nu va incepe sa isi adune propria putere. Incertitudinea creeaza nevoia de certitudine si aceasta nevoie te transforma in masa de manevra. E normal sa vrei sa stii ce se va intampla. E normal sa fii nelinistit daca mereu te gandesti ca trebuie sa te lupti cu masca impotriva unui virus practic invizibil. Si e de asemenea normal sa vrei sa opresti pamantul care ti se clatina sub picioare. Dar e la fel de normal sa stii ca orice gand al tau este o energie ce poate duce la implinirea unui scenariu sau altul. Opreste-te din a-ti da puterea si devino stapanul vietii tale. Fii prezent si nu mai crede in ce vezi, sau auzi, ci du-te intotdeauna in spate. Acolo cauta. In ce nu vezi si in ce nu auzi. Iesi din fluxul stirilor si nu mai astepta sa vina cineva sa te salveze. Povestile sunt frumoase atata timp cat intelegi metafora. Am spus-o si o mai spun: niciodata nu se va intampla nimic, decat daca crezi. Actiunea se petrece prin intentie si fapta. Trezeste-te si nu mai crede in superstitii, blesteme sau scenarii cu conotatii profetice sau nu. Stai in nemiscarea puterii interioare si fii pregatit sa actionezi, stiind ca poti sa te adaptezi oricaror provocari. Devino cauza vietii tale si actioeaza pentru binele celuilalt. Mainile care ajuta sunt mai sfinte decat mainile care se roaga! (Sathya Sai Baba)

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire