Stii cine esti? Chiar crezi ca stii cine esti? Poate ai doar o banuiala a ceea ce ai vrea sa fii si nu stii cum sa te prefaci mai mult, sa te pliezi pe imaginea artificiala ce s-a creeat in mintea inocenta de copil, prin ingerarea atator stereotipuri amagitoare.

Purtam masti si cand obosim in cliseele ce nu ni se potrivesc, reusim sa scoatem la iveala o alta fata, una de care te inspaimanti, nestiind ca ai fi putut macar sa ascunzi ceva atat de respingator inauntrul personalitatii fragmentate pe care din pacate ti-ai construit-o, in general pentru a-i multumii pe altii. Suntem fragili, desi vrem sa parem puternici si indiferent de ceea ce credem despre noi, toti ceilalti stiu ca avem un “calcai al lui Ahile”. Si uneori, in special cei ce ne formeaza, dar si cei in care ne incredem, stiu cum sa foloseasca orice prilej pentru a rani. Nu neaparat pentru a te rani pe tine, ci mai ales pentru ca nici masca lor nu mai poate suporta cantitatea de energie negativa pe care o atrag si o degaja in aceeasi masura. Gradul de nefericire este masurabil in vibratii de neagra frecventa. Iar in jocul mastilor devii un mic pion, pe o tabla mult prea mare. Si incerci sa schimbi jocul, negandindu-te intai, ca poate ar trebui sa te schimbi pe tine. Tactica este o strategie a abordarii.

Am auzit o poveste in care cel ce-mi povestea, juca sah cu Satana in fiecare noapte. Noapte dupa noapte iesea infrant. Si se tot ambitiona sa-l invinga pe Satana, pana cand, intr-o noapte a reusit. Serios? Prietene, esti naiv. Da-mi voie sa iti pun o intrebare: ce-ai cautat de la inceput, sa stai la masa de joc cu el? Satisfactia orgoliului amagit, iti ofera acum vise mai placute? Poate cu ingeri care se transforma in demoni? Cand ai acceptat sa joci ti-ai dat acordul. Apoi chiar nici nu a mai contat cine pe cine a invins. Acordul a ramas valabil.

De multe ori in viata ne pierdem puterea prin acorduri de care nici nu sintem constienti ca ni le dam. Pentru ca suntem usor de manevrat. Pentru ca suntem usor de pacalit. Pentru ca in structura bazica primordiala suntem seminte din Lumina ce cresc in suflul Sfantului Duh. Dar asta este ceea ce uitam. Si ne pierdem puterea din cauza aceluiasi ego care ne schimba mastile. Si uneori chiar suntem mandrii de rezultatele manevrelor noastre. Dar pentru ca structura este alta, va veni un moment in care nu vei mai putea sa schimbi mastile functie de fiecare persoana in parte. Unii sunt mai rezistenti, altii cedeaza mai usor, iar altii se vor macina pe interior pana cand carcasa va deveni inutilizabila pentru ei insisi. Atunci sclipirea dispare, umorul moare, iar sufletul isi inchide comunicarea. Ramai in viata alimentat de cei ce stiu sa joace. Iar tu nici macar nu bagi de seama. Fii sincer, fii onest, fii tu, fii imperfect! Nu te mai minti!

Renunta la masti, renunta la interese meschine, renunta la violenta si la Ego Negativ. Transforma-l tu pe el in pozitiv. Asa cum te-a manipulat el, poti si tu, reluandu-ti puterea, sa-l folosesti in a te ghida spre Dumnezeu, spre Lumina, spre Iubire.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire