Una dintre cele mai puternice abilitati cu care Dumnezeu ne-a inzestrat, este imaginatia. Toata lumea o are, dar nu toata lumea o poate controle si canaliza catre ceea ce ar trebui sa fie: un instrument puternic pentru a putea crea, sau recrea Paradisul.

Cand se afla sub conducerea lui Ego, jumatate din fiinta iti este controlata, manipulata si dirijata catre o viata anosta, programata si programabila, inlantuita in neputintele regulilor impuse de “societate”. Nu poti vedea iesiri, sau rezolvari, la diverse situatii cu care te confrunti, si, poate ca cel mai grav aspect al lipsei imaginatiei, nu poti gandi, concepe, accepta, dincolo de barierele intunecate ale dualismului. Tot asa au aparut si diversele forme de extremism, pe care le vedem cu totii in jurul nostru.

Interesant este insa, ca imaginatia in sine nu este buna sau rea. Abundenta sau sterila, limitata sau debordanta, tine de constiinta si stinta fiecaruia cum o foloseste. Caci atunci cand creezi omule, ar trebui sa fii constient de puterea de manifestare a imaginatiei tale si sa inveti sa o folosesti pornind de la singurul principiu ce ar trebui sa ghideze viata, si anume sa nu faci rau!

Imaginatia poate fii blocata in urma traumelor, invataturilor, sau experientelor traita, mai ales in copilarie. Ea insa se blocheaza intr-o zona negativa, ce te determina sa creezi adevarate capodopere ale genului horor, drame ale lipsurilor si imposibilitatilor. Apoi viata devine amara, insuportabila, plina de boli si suferinte, ceea ce duce spre ura, violenta… Imperiul fricii odata instalat aduce neincrederea si credulitatea, identificarea cu planul fizic, perpetuarea programelor venite pe ADN, sau asimilate artificial, si imposibilitatea intelegerii Iubirii Hristice.

Cand in capul tau se imbulzesc scenariile apocaliptice, constientizeaza-le si intreaba-te daca ceea ce iti imaginezi tu ca va fi, vine din Imparatia lui Dumnezeu, din Lumina sau Iubire, sau din Ego! Apoi fa un efort, stimuleaza-ti imaginatia, si intra in Lumina Sufletului tau si creaza frumos. Aminteste-ti ca in copilarie zburai pe Unicorni si trageai curcubeul dupa tine. Adu curcubeul inapoi si lasa-l sa-ti ploua fiinta. Si daca ai mai mult, da-i si prietenului tau o pensula sa-si picure Lumina in Paradis.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire