Termenul constiinta, inseamna simplu cu stiinta. In interpretare libera, a deveni detinatorul stiintei si a modului in care functioneaza aceasta stiinta.

Definitia spune asa : CONȘTIÍNȚĂ s. f. 1. forma cea mai evoluată, proprie omului, de reflectare psihică a realității obiective prin intermediul senzațiilor, percepțiilor și gândirii, sub formă de reprezentări, noțiuni, judecăți, raționamente, inclusiv procese afective și voliționale. ◊ gândire, spirit. 2. faptul de a-și da seama; înțelegere. ♦ ~ socială = ansamblul concepțiilor etc. unei societăți ca reflectare a vieții ei materiale; ~ de clasă = faptul de a fi conștient de apartenența la o anumită clasă, de a înțelege interesele acestei clase, rolul ei istoric. 3. sentiment pe care omul îl are asupra moralității acțiunilor sale. ♦ proces de ~ = luptă sufletească generată de momente și de situații de viață deosebite, cruciale; mustrare de ~ = remușcare. 4. libertate de ~ = dreptul recunoscut cetățenilor de a avea orice concepție religioasă, filozofică etc. (< fr. conscience, lat. conscientia) (Sursa: MDN)

Rezumand, insasi definitia te duce catre zona de a intelege. Aceasta este baza restructurarii fiintei. E necesar sa intelegi, pentru a putea face. Fara procesul intelegerii, totul ramane la nivelul deconectarii de adevarata constiinta. Va fi doar o preluare, pe baza de observatie si repetitie, a tot ceea ce te inconjoara, devenind la randul tau o reflectare a unor automatisme preluate si netrecute prin filtrele proprii. Nu-ti fie frica de cunoastere!

Cu cat se deschide constiinta, asa cum se spune in spiritualitate, cu atat nivelul de intelegere al contextului creste, atentia la tot ceea ce se intampla este mai mare si vei putea sa te pozitionezi rapid. Asa apare raspunsul in locul reactiei. Asa vezi modul in care functioneaza programele la toate nivelele. Asa se distruge frica. Asa se naste puterea personala. Asa nu mai poti fi manipulat. Si tot asa, si asa, si asa, descoperi Iubirea si posibilitatile ce se deschid catre orice.

Stiinta initiatica in esenta este abc-ul tuturor proceselor. Functie de sensibilitatea Sufletului, vei fi atras mai mult de o zona sau alta, cum ar fi stiinta si tehnica, vindecarea, educatia, economia, arta, etc, tot asa cum unii sunt orientati catre a face, iar altii catre a medita. In viata planului fizic se va reflecta exact nivelul tau de stiinta din ceea ce stii, din ceea ce ai invatat. Daca vrei mai mult, invata mai mult. Adica deschide-te cu intentie catre intelegerea stiintelor ce stau in spatele a ceea ce crezi ca stii. Cum e sus, asa e si jos.

Spre deosebire de ceea ce spun unii, cunoasterea nu este nici secreta, nici sacra, nici interzisa. Poate fi ocultata, dar daca o cale iti este interzisa prin cuvinte ca tabu, sacrilegiu sau blasfemie, cine te opreste sa cauti o alta abordare, ce de multe ori va fi mult mai convenabila Sufletului tau? Cunoasterea si intelegerea fac parte din Imparatia lui Dumnezeu, in care poti patrunde pe masura ce nu iti mai pui limite. Dar cunoasterea, implica si modul in care aplici ceea ce ai dobandit. O poti face in Lumina si Iubire, ori prin karma. Totul este un schimb de energie.

Este o stiinta a abordarii unei zone necunoscute, asa cum este o stiinta in a pastra si aplica ceea ce ai obtinut. Cu cat lucrezi cu tine insuti, cu atat usile se vor deschide, iar cand vei ajunge in zona in care sa fii bine si impacat cu toate aspectele din toate planurile, vei fi foarte aproape de nirvana. Intr-un fel, a intelege esenta tuturor elementelor si a te contopi cu toata siinta ce ai inmagazinat-o, devenind la randul tau izvor de cuno-stiinte pentru toti cei ce au nevoie. Caci eu cu Tata, una suntem! Si ce pot eu, puteti si voi!

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire