In esenta a suferi este doar un mod in care am fost invatati sa privim interactiunea noastra cu tot ce ne inconjoara. Este o setare conditionata de polaritate. Bun – rau, lumina -intuneric, iubire -ura, masculin -feminin, etc, sunt toate interpretari cu conotatii conditionate, ce fac parte din acelasi Ego care cauta vinovati, care afirma ca daca nu este ca mine este impotriva mea, care reactioneaza in loc sa raspunda, care iti spune ca suferinta e buna si ca trebuie sa suferi pentru a te ilumina. Dar de fapt nimic nu este intamplator.

Probabil ca este necesara aceasta suferinta, atata vreme cat inca cauti calea, cat inca traiesti iluzia unei vieti in setarile societatii. Si e normal sa te doara daca corpul fizic a suferit o “avarie”. Dar este mai putin probabil sa vrei sa ramai in suferinta si sa crezi cu tarie ca asa trebuie. Asta se intampla doar pentru ca din ceea ce ai fost invatat de atata amar de vreme, lipseste semnificatia intelepciunii ce anuleaza manipularea. Suferinta si non-suferinta (bucuria sa spunem), fac parte din aceeasi Lege a Polaritatii si sunt manifestari ale incercarilor, sau testelor pe care ar fi bine sa le transcenzi. Transformarea mintii aduce alchimia spirituala. Iisus a venit sa completeze Legea cu partile care lipseau…

Fara provocare evolutia stagneaza. Provocarea o poti percepe ca pe o suferinta. Dar totul tine de ceea ce crezi, ceea ce afirmi si este in legatura directa cu modul in care ai fost invatat sa gandesti. Poti alege sa intelegi si fara sa suferi.

N-ai putea transcende ideea de suferinta daca n-ai experimentat-o, caci daca ai fi fost educat in spiritul Legii Divine, suferinta nu ar fi putut fi perceputa. Suferinta se genereaza din conflictul interior. Dar daca n-ai fi fost invatat ca poti fi ranit, ai mai fi suferit?

Iluminarea poate veni in multe feluri. E alegerea fiecaruia de a strabate un anume drum, indiferent de Legea Cauzei si a Efectului ( karma). Important este sa vrei. Vreau sa vreau sa pot – sa inteleg, sa invat, sa pricep, sa aplic, sa devin una cu Divinul! Stiu ca sunt mai mult decat trupul meu si mult mai mult decat mintea mea! Ma ridic deasupra oricarui mod de a privi doar din punctul meu de vedere si vad contextul, pricep mesajul, percep semnificatia. Inteleg ca viata e frumoasa, dincolo de limitarile coliviei din care am fost invatat sa privesc. Polaritatea e minunata cand ramane doar o manifestare naturala a Legilor si nu o experienta placuta sau neplacuta.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire