Haina face pe om, ni se spune din copilarie. Dar oare asa sa fie? Sau, despre ce haine e vorba?

Daca intr-o dimineata, ai iesi in graba din casa si ai intalni in drumul tau un om ce vine spre tine zambind, imbracat in straie simple dar cam ciudate, incaltat cu niste sandale cam jerpelite si cu niste plete blondute ce-i atarna neglijent pe umeri, l-ai ocoli? Dar daca ti-ar spune “vreau sa te imbratisez, caci te iubesc din tot sufletul meu”, te-ai feri? Ti-ai spune in gand ca asta vrea sa-ti dea virusul, si mai umbla si fara masca…? Dar daca ar mai si ridica mana spre capul tau si ti-ar spune “vino cu mine sa-l cunosti pe tata, sa cunosti iubirea caci am venit sa aduc salvarea lumii” , clar ai traversa, sau l-ai impinge! Sau ai suna la 112 sa anunti ca un individ dubios si periculos care a scapat de la nebuni, te agreseaza? Felicitari! Tocmai l-ai dat pe Iisus pe mana autoritatilor. Iar suvoiul gandurilor cuvantate l-ar rastigni pentru a nenumarata oara. Dar cum sa mai vezi prin lentilele scumpe ale ochelarilor de soare, in spatele carora te-ai ascuns, frumusetea albastrului infinit a blandetii Divine? Si cu toate acestea, il astepti si il chemi, sa vina sa te salveze!

Crezi in a doua venire a lui Iisus si astepti sa vina el sa-i scape pe toti, dar nu si pe x, y, si z, caci astia nu merita… Si oare din ce sa ne scape? Din ceea ce creem zilnic? Din mizeria gandirii meschine, mercantile si rautacioasa, din lacomie si rautate, din dorinte manipulative si smecherii cu care iti place sa te inconjori si care iti dau iluzia puterii? Cred ca intrebarea corecta ar fi daca chiar ti-ai dori sa vina!? Esti sigur ca poti trece prin gaura acului?

Daca ai iubi oamenii, indiferent de cum sunt ei, indiferent din ce rasa, specie, religie, sex, pozitie sociala sau situatie materiala, provin, ai fi mult mai aproape de Hristosul din tine. Si daca ai face un mic efort, sa inveti sa fii tolerant, sa vrei sa comunici cu cei din jurul tau in baza Iubirii Hristice, ai incepe sa-l gasesti pe Iisus in interiorul tau. Si doar cu Dumnezeul din tine, il poti iubi pe Dumnezeul din celalalt. Iubeste Divinul din tot si toate. Treci dincolo de forma si bucura-te de Imparatia lui Dumnezeu.

Iisus spunea “tot ceea ce fac eu, puteti si voi, si chiar mai mult”. Da-l jos de pe crucea din mintea ta si ridica-te la ceruri cu el. Apoi revino daca vrei si ajuta-i pe ceilalti. Mainile care ajuta, sunt mai sfinte decat cele ce se roaga (Sai Baba). Devino tu mainile lui Dumnezeu si lasa sa curga Vinul Nou prin tine, in timp ce ii bine cuvantezi pe toti cei din jurul tau. Spune-ti in sinea ta ca doar astazi vrei si poti sa fii bun, bland, iubitor, sa nu judeci si sa nu lovesti. Doar astazi. Si maine spune-ti din nou. In numele lui. Al lui Hristos.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire