Sa vorbesti cand trebuie, sa spui cat trebuie, sa taci cand trebuie, sa razi cum trebuie, sa gandesti frumos, sa stii cand e timpul pentru toate si pentru fiecare in parte, sa nu exagegezi, sa nu fii extremist, sau fanatic, si tot asa, de fapt vorbim despre masura, ca indicator pentru intelepciune. Atentie, e vorba in principal de planul fizic.

Dar cum sa fii intelept, daca esti agitat, nervos, iritat, stresat, nemultumit, cand totul pare ca este impotriva ta? Toate acestea si multe altele vin din ego. Discernamantul se invata cand vrei sa il inveti. Dar daca doar acuzi, echilibrul dispare. La fel se intampla si cand nu stii si te grabesti sa tragi concluzii. Zero echilibru. Zero intelepciune.

Procesul gandirii in rapiditatea lui, de cele mai multe ori nu-ti permite ragazul analizei informatiei pe care o primesti. In afara de asta, cine are rabdare sa astepte intr-o discutie, sa alegi tu cu intelepciune ce sa spui? Suntem intr-un secol al vitezei, ale carui reguli trebuie cunoscute, pentru a putea fi ocolite atunci cand te extragi din masa constintei colective pentru a-ti urma drumul. Creierul se poate antrena in a raspunde asa cum ii cere intreaga ta fiinta. Corpurile emotional si mental pot fi si ele accesate, curatate si purificate, dar doar atunci cand tu devii parinte al copilului tau interior si prin urmare nu mai esti o victima a subconstientului. Atunci esti stapanul pamantului din care ai fost creeat. A stii sa te stapanesti inseamna a stii echilibrul. Echilibrul duce la intelepciune, iar intelepciunea la Dumnezeu.

Autocontrolul se obtine prin antrenament. Parte a acestui antrenament este si a te intreba despre tot si toate si de a cerceta tot ceea ce stiai. Nu-ti fie frica sa intrebi despre toate. Cand vii in lume vii cu anumiti parametrii, dar prin ceea ce absorbi poti sa ajungi in cu totul alta parte decat ar trebui. Dar orice se poate transforma prin alchimia lui Dumnezeu, sub influenta Lumiii si Iubirii.

Intelepciunea de a fi observator si de a nu interfera, este un alt aspect al transformarii. Dar daca in interiorul tau se naste un conflict, mai ai de invatat despre ego si manipulsrea subconstientului. Pacea mintii inseamna pacea corpului mental, ce nu mai reactioneaza la impulsuri insuficient stapanite ale corpului astral.

Surprinzator insa, intelepciunea nu are legatura cu varsta planului fizic, caci smintiti sunt la toate varstele. Sa asculti dincolo de cuvinte, sentimente si necesitati, fara sa reactionezi, poate fi un test de absolvire al unei scoli a misterelor. Intergrarea si aplicarea stiinetei esoterice in planul fizic cotidian, este in stransa legatura cu credinta ce iti va fi pusa la incercare in fiecare secunda. Dar aici deja intervine propria vointa si puterea de a-ti folosi liberul arbitru in sensul in care a fost creat. Alege intelept!

FRR- consiliere personala si spirituala online

Iubirea este cheia calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire