Oamenii s-au obisnuit sa vorbeasca mult, sa dea multe amanunte, explicatii si sa lase liber suvoiul de cuvinte sa se reverse in eter.

Uneori spun lucruri interesante. Alteori e greu sa ii urmaresti, caci de cele mai multe ori sariturile de la o idee la alta, ce se produc in mintile celor care vorbesc, dar si a celor care asculta, impiedica terminarea si concentrarea asupra unui anume subiect, sau tema. Toate acestea uneori sunt dublate de egoul fiecaruia, iar comunicarea reala, eficienta, se duce pe apa Sambetei. Nu de putine ori insa te trezesti gandindu-te la ce a spus unul, sau altul si asa incepe epopeea interpretarilor, functie de structura ta mentala.

Fiecare dintre noi are propriul cod al decodificarii cuvintelor, dupa cum a fost invatat, scolit, educat si asa mai departe. Ne victimizam, ne razbunam, ne contrazicem si ne razboim fara sa tinem cont ca ceea ce gandeste fiecare este masura deranjului propriu interior. Toti vor acceptare, validare si bineinteles iubire, iar pentru asta invata manipularea din frageda pruncie. Manipularea insa are mai multe dimensiuni. Una este catre in afara, catre ceilalti, dar una este catre interior, catre tine insuti, de care prea putini sunt constienti. Este o extensie a Legii, caci tot ce pleaca se intoarce si fara sa iti dai seama, algoritmul pe care il arunci in afara, iti va incurca propria structura. Ar fi bine sa incepem sa fim constienti in fiecare secunda de ceea ce gandim noi, nu ceilalti, si sa ne automanipulam acea parte din noi care se numeste Ego. Altfel Ego te manipuleaza pe tine si nici macar nu esti constient. In mod normal, subconstientul trebuie sa se supuna constientului, ce la randul lui se va subordona supraconstientului, sau sinelui inalt, pentru a crea canalul catre Suflet si apoi catre Dumnezeu.

Cum poti insa sa deslusesti printre cuvintele amestecate, ceea ce iti spune o alta persoana, si cum poti afla daca te minte sau nu, tine de Intelepciunea Divina. Oricum, nu stiu daca este importanta minciuna in sine, tinand cont ca toata lumea minte intr-un fel sau altul, sau mecanismul care declanseaza minciuna, chiar daca acea minciuna a ajuns sa fie considerata adevar suprem !? Testul muscular ar fi o varianta, sau folosirea ansei, a pendulului, sau oricare alta modalitate ce exista. Sa citesti printre cuvintele ce le auzi, este o alta varianta. Dar toate acestea au o doza de subiectivitate, asa ca trebuie folosite cu atentie, astfel incat Egoul sa nu te manipuleze in tragerea concluziilor rapide.

Mai exista si varianta in care sa nu acorzi atata importanta catalogarii, iar daca este minciuna sau adevar sa nu aiba importanta pentru tine. Iti schimbi tu oare atitudinea fata de fratele tau, daca acesta minte? Sau spui este problema lui! A mea este sa il ajut cu tot ce pot, sa il accept si sa il iubesc asa cum este. Nu e treaba mea sa judec pe nimeni, caci la un anumit nivel toti suntem una si toti suntem implicati in acelasi proces al reconectarii la Dumnezeu. Alege omule sa fii bun!

Flavia R. Rotarv – consiliere personala si spirituala online

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire