Primii pasi pe calea spiritualitatii sunt comuni atat pentru cei ce doresc o viata mai buna, cat si pentru cei ce cauta iluminarea, sau ascensionarea. Scopul final al oricarei cai este acela de a te reuni cu corpurile superioare de lumina si iubire, dar acesta se realizeaza treptat, pe masura ce discipolul isi infuzeaza personalitatea (ego) cu individualitatea, sau treimea superioara, cu Dumnezeu. Toti vor ajunge sa treaca prin acest proces, fiecare la timpul lui.

Primul pas ar fi acela de a constientiza ca esti mai mult decat corpul fizic si mult mai mult decat mintea ta. Sunt sute de exercitii si mantre ce se pot folosi, dar aducerea intregii fiinte in asa numitul timp prezent, este pana la urma un efort de vointa, o lupta acerba de supunere a copilului interior. Pentru a-ti obliga copilul sa se supuna si sa nu mai faca doar ceea ce vrea, ar fi necesar sa-ti identifici automatismele, tabieturile, rutina zilnica si sa nu le mai faci, chiar daca tu crezi ca trebuie. Este o provocare greu de facut, caci nu e simplu sa incepi sa iti impui in mod constient sa folosesti altfel mainile, sau sa renunti la locul preferat, si sa iti si placa. Un exemplu clasic ar fi cafeaua de dimineata. O bei in fiecare zi la aceeasi ora, in acelasi loc, din aceeasi cana, cu aceleasi ganduri ce te impiedica sa savurezi toate dimensiunile cafelei?

Un al doilea pas ar fi sa incepi sa te cunosti pe tine insuti. Sa te observi cum reactionezi la diversi stimuli, fizici sau psihici, pana cand vei ajunge sa stii ca daca auzi o anumita fraza, stiind cam cum reactionezi la ea de obicei, sa nu o mai faci. Si, cu intelepciunea dobandita prin descifrarea programelor ce te guverneaza, sa raspunzi cu totul altfel decat inainte. Invata sa observi inainte de a actiona!

Un alt aspect important este acela de a descifra manipularea, ce exista la toate nivelele. Daca il vrei pe Dumnezeu in viata ta, activeaza-ti curajul. Ai curaj si intreaba-ti Sinele Inalt, despre orice. Nu exista restrictii si nimic nu este blasfemie decat in ochii celor care manipuleaza, sau sunt atat de puternic manipulati, incat au ajuns sa creada in ceea ce li s-a spus. Pana la urma apostolul Toma este un aspect pozitiv al sinelui tau si nevoia de certitudine este normala si fireasca. Nu poti crede chiar orice, fara sa treci prin filtrul tau. Raspunsurile vin la nivelul la care poti intelege. Intotdeauna in spatele unui raspuns se mai afla si alte raspunsuri, la care nu vei avea acces daca nu ai curaj sa cercetezi. Provoaca-te!

Subconstientul nostru lucreaza in imagini si pentru ca ego-ul este parte a subconstientului, prin el suntem manipulati. Nu poti crede in ceea ce vezi, in nici un plan, fara sa verifici mereu. Nu arareori ceea ce pare un inger este de fapt un demon. Asa ca fii ca Toma – prevazatorul!

Recuperarea puterii personale si folosirea ei intru aducerea Cerului pe Pamant, este unul din scopurile nobile ale tuturor oamenilor. Dumnezeu te vrea puternic, curajos, iubitor si plin de lumina, asa cum e si el. Si cine esti tu, sa-l contrazici pe Dumnezeu? Fii ca el!

FRR- consiliere personala si spirituala online

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire