Nostalgia este o manifestare a unor forte care te tin prizonier intr-o zona a evenimentelor trecute. Este ok sa ai amintiri, dar este complet gresit sa ai regrete si sa traiesti in dorinta repetarii unor experiente ce tin, poate, de lectii de viata neintelese. Viata se compune din trairea fiecarui moment acum, in prezent. Daca ai intelege valoarea clipei prezente, ai iesi din letargia impusa a trecutului si ai trece ls actiune. Iesi din pasivitate si aminteste-ti ca esti creator!

Tristetea nostalgica insa poate fi un bun profesor, atata timp cat vrei sa iti readuni bucatile de suflet pierdute, uitate prin propria istorie. Aceste fragmente de suflet ratacite sunt dovada atasamentelor pe care le-ai dezvoltat, fata de persoane, locuri, lucruri, sau evenimente. Ele demonstreaza nivelul de suferinta in care lancezesti fara putere. Dar tu ai puterea in interior, atata ca ai uitat cum sa o folosesti in favoarea ta si te lasi pacalit in a o da de bunavoie celor care profita de ea.

In principiu ce a fost e bine sa ramana acolo unde este, in trecutul ce constituie doar biblioteca ta de intelepciune. In loc sa inveti cum sa transformi intru intelegere si apoi in intelepciune, absolut tot ceea ce a trecut prin viata ta, pentru a putea merge mai departe pe calea realizarii sufletului cu toata fiinta ta, tu preferi sa ramai in dorinta repetarii si sa-i permiti tristetii, sau regretelor, sa te rupa in bucatele mici, chiar daca tu ai impresia ca acele amintiri iti pot creea pe moment o stare de amuzament sau de bunavoie.

In vietile noastre oameni apar si dispar mereu, functie de nevoia momentului, pentru dezvoltarea personala. Uneori au rol de ingeri, alteori de demoni, alteori se transforma din ingeri in demoni, toti insa nu fac decat sa te ajute de fapt sa evoluezi, conform unui plan al Sufletului tau, pe care Maestrii si Dumnezeu il cunosc. Si asa e bine sa fie, caci asa te cizelezi in evolutia personala. Si de altfel, daca vei fi atent, vei vedea ca Planul functioneaza pentru toti, indiferent de cat de evoluati si initiati s-ar crede ei.

Nostalgia este prin urmare, un soi de automatism al trairii in afara fiintei proprii. Invata Legile, caci perspectiva intelegerii lor aduce constientizarea si automat, un alt nivel al trezirii spirituale. Tot ceea ce esti, gandesti, faci, sau simti, se reflecta in tot ceea ce te inconjoara, ca o imensa si interminabila oglinda a realitatii, prin intermediul campului cuantic. Dezleaga-te de tot ceea ce te poarta in trecut, iar daca ti-e dor de cineva si acel cineva este inca in viata, actioneaza! Dar mare atentie, caci nu poti actiona doar prin prisma amintirilor. Fiecare are in fiecare zi alte provocari, ce il transforma. Asa ca actioneaza fara asteptarea de a-l regasi pe celalalt asa cum l-ai perceput candva. Tu fa-o cu bucurie si cu inima deschisa, apoi daca nu primesti inapoi ceea ce ti-ar placea, nu insista. Inseamna doar ca fiinta respectiva si-a incheiat rolul in viata ta. Doar Universul stie daca drumurile se vor reintersecta. Bucura-te si mergi mai departe, cu multumirea de a fi avut o interactiune frumoasa si permite prezentului sa se instaleze. Fara nostalgii ai putea crea in fiecare zi momente de neuitat.

Flavia R. Rotaru – FRR – consiliere personala si spirituala online

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire