Imagineaza-ti ca viata ta se prepara intr-un ceaun magic, ce sta deasupra unui foc la fel de magic. In functie de ceea ce vrei sa gatesti, focul trebuie sa fie mai iute, sau mai domol, exact la fel ca atunci cand prepari un anume fel de mancare, in bucataria fizica. Daca focul e prea mic, s-ar putea ca painea sa nu-ti creasca suficient, iar daca focul e prea mare, s-ar putea ca orezul sa ti se prinda de cratita. La fel este si in viata. Daca focul tau este prea mic, atunci cand ar trebui sa fie mare, s-ar putea sa nu obtii efectul scontat.

Focul este elementul crucial in trairea vietii. Modularea lui, tine de arta de a-l stapani. Iar stapanirea lui este in raport direct cu manevrarea egoului interior. Daca este alimentat cu aroganta, furie, adrenalina, sau dorinte fierbinti, s-ar putea ca flama sa te doboare si sa te transforme in cenusa, mai devreme sau mai tarziu. Invata sa te stapanesti. Invata sa fii chibzuit. Hraneste focul cu intelepciunea fiecarui moment in parte si nu permite nici unui fel de energie provenita din ego inferior, sa-l inteteasca dupa bunul ei plac. Fii puternic si smerit, si permite-i doar lui Dumnezeu sa intervina in modelarea focului tau, caci Voia lui e mai importanta decat voia ta.

In ceaunul tau magic, sunt toate ingredientele, mai stiute sau mai putin stiute, astfel incat sa poti prepara pe parcursul vietii, toate bucatele de care ai nevoie. Cate o data insa, din lacomie sa spunem, s-ar putea sa consumi mai mult anumite ingrediente si mai putin, sau deloc, din altele. Iar echilibrul se cere refacut. Dumnezeu da focul mic, iti schimba felul de mancare, tocmai pentru a te ajuta sa pricepi singur ca ai ars prea mult intr-o directie gresita, iar acum ai nevoie de acest alt fel de mancare, nu cel pe care il voiai cu disperare. Dar daca indarjirea nu te va lasa sa intelegi la timp ca nu de cozonac ai nevoie, te va lasa, ca un parinte iubitor, sa te convingi singur, in viata asta, sau in altele. Nici un parinte nu va obtine iubire din partea copilului lui, atata timp cat obliga si forteaza copilul sa faca ceea ce nu vrea. Asa apare doar conflictul intre generatii.

Orice fel de mancare are la baza principiul apei. O mancare este gustoasa daca echilibrul dintre apa si focul la care se prepara este optim. Apa potenteaza, sau spala, unifica sau dezbina, toate ingredientele pe care le folosesti la gatit. Fara apa n-ar exista planul fizic. Ai mare grija de apa ta si n-o lasa sa se evapore inainte de vreme. Controleaza-ti si stapaneste-ti emotiile, si poate vei reusi sa treci prin gaura acului, chiar si inaintea camilei. Masura de apa necesara fiecarui fel de mancare in parte, se invata, atunci cand vrei. Daca pui prea multa si stinge focul, s-ar putea sa ii ceri lui Heifaistos sa-ti reaprinda foalele. Nu-i asa ca e minunat sa o poti lua de la capat, mai ales ca poti consulta retetele lui Dumnezeu in orice moment?

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire

Flavia R. Rotaru – consilier pentru dezvoltare personala si spirituala