In automatismul cotidian ne pierdem pe noi insine.Rataciti intre traditie si dorinte, vietile au devenit goale de continutul bucuriei de a trai.

E ok sa muncesti, e ok sa iti intemeiezi o familie, e ok sa ai o viata sociala, dar nu e ok sa nu te bucuri de ceea ce ai. Cu cat dorinta de evadare, sau de schimbare din momentul prezentului apasator este mai mare, cu atat se inchid canalele de comunicare cu tine insuti, cu sinele inalt, cu sufletul, cu spiritul si cu Dumnezeu.

Nu intotdeauna viata ti-a oferit ceea ce voiai si te-ai trezit intepenit intr-o meserie care nu-ti place, intr-un loc de munca care te streseaza, cu alti oameni in jurul tau decat ai fi vrut, mai pe scurt, cu un mod de viata fara bucurii si satisfactii. Si continui pentru ca n-ai ce sa faci. Oare, asa sa fie?

Sunt 2 lucruri pe care oricine le poate face! Unul este de a renunta la a-ti mai privi viata si situata actuala prin intermediul dorintelor. Opreste-te din a dori altceva decat este. Considera ca este bine asa cum este si transforma gandurile ce te mint ca ar fi bine altfel, in ganduri care sa te convinga ca este bine asa cum este, indiferent de cat de greu pare a fi totul. Acesta este principiul lamailor, sau alchimia initiatilor. Dumnezeu a creeat lumea intr-un anume fel, dar noi nu vrem sa intelegem. Dorintele si comparatiile sunt direct raspunzatoare pentru tot ceea ce se manifesta in viata ta, caci exact prin transcenderea acestor incercari, iti redobandesti puterea si iti recanalizezi fiinta.

Al doilea lucru foarte important, este de a face, absolut orice, cu bucurie si placere. Daca acestea doua lipsesc din orice actiune a ta, nimic din ceea ce faci nu-ti va aduce multumirea. Banii, de exemplu, nu sunt un ideal, ci un mijloc de subzistenta, pe care ii obtii in urma unei munci pe care o prestezi. Daca munca aceasta nu o faci cu placere si bucurie, banii se vor duce la fel de repede cum au venit. Sunt multe moduri de a invata cum sa te bucuri de orice faci, dar pentru mine cea mai puternica motivatie este de a ajuta. Prin orice fac, il manifest pe Dumnezeu pe pamant! Multumesc Doamne!

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita Iubire

Flavia R Rotaru consilier pentru dezvoltare personala si spirituala