Sentimentele sunt tiparele ce se formeaza in copilarie pe baza emotiilor, care tin de zona instinctuala. Ca sa poti sa incepi sa preiei controlul asupra reactiilor, actiunilor si gandurilor tale, ar fi bine sa incepi sa te cunosti, iar acest lucru se face prin auto-observare continua. Prin exercitiu, devine un automatism bun, ce ajuta la cresterea constiintei.

Fundamental, sunt doar doua emotii- iubirea si frica, amandoua conectate si interconectate la intregul sistem fizic si energetic al corpului. Este interesant de observat ca in timp ce frica are o manifestare de cuceritor, iubirea nici macar nu incearca sa se apere. Ea pur si simplu este, asa cum EU SUNT CEL CE SUNT. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a gasi iubirea, este sa nu mai crezi in povestile si scenariile fricii.

Frica poat fi stapanita si transformata in favoarea ta. Prin intermediul Intuitiei de exemplu. Dar si aici at fi bine sa fii vigilent si sa analizezi de unde iti vin informatiile : ce simti, de unde, cum, in ce fel te fac sa te simti, sau, mai exista si alta varianta?

Pare complicat sa incepi sa iti analizezi fiecare gand in parte, dar esti atat de sigur ca gandurile sunt produse de tine? Sau ai putea sa te intrebi, ce anume din tiparul sentimentelor mele atrage asemenea ganduri?! Si n-ar fi rau sa scapi de stereotipul verbal “gandurile mele”. Crede-ma. Atunci cand chiar te vei satura de ceea ce se manifesta in viata ta, poti schimba pachetele de ganduri si sa alegi din biblioteca un alt gen beletristic. Pana atunci mai ai de lucru la incapatanare, orgoliu, suficienta, smecherie, si altele de acest gen ce intra sub palaria prostiei.

De cate ori sentimentele ti-au incurcat viata? De cate ori aceleasi sentimente te-au purtat pe cai pe care le-ai regretat, sau inca le regreti? Si chiar daca unii le spun rationamente, tot sentimente sunt, caci orice rationament, decizie, hotarare, vine din tiparele de gandire bazate pe emotiile prost intelese, canalizate, educate, ale copilariei.

Dumnezeu = omul – Ego, spunea Sai Baba. Sentimentele sunt in Ego. Si acea unica emotie a iubirii ce este o stare, nu un sentiment, este in tine si te asteapta cu rabdare sa o descoperi.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire

Flavia Rotaru – consilier pentru dezvoltare personala si spirituala