Unul dintre secretele initiatice este acela de a invata ce, cat si cum sa vrei. In general omenirea a invatat sa nu fie multumita niciodata cu ceea ce are, sau cu ceea ce este. Goana dupa mai mult, sau altceva, a creat un fel de alunecare de la conexiunea cu Sufletul, intr-o zona vascoasa si lipicioasa, un fel de potentiator de gust ce te face sa mai vrei sa mananci, desi stomacul iti spune ajunge!

Este relativ simplu sa te infranezi de la anumite dorinte simplu de identificat. Dar chiar si a te infrana de la a manca o bucata de ciocolata in plus, poate deveni o adevarata corvoada atunci cand dorinta de fapt are o alta conotatie in propriul tau sistem de gandire.

Opreste-te din a te lupta pentru toate cele pe care nu le iei cu tine si pastreaza nivelul dorintelor la minim, inlocuindu-le cu preferinte.

Echlibrul apare cand dorinta dispare.

Liberul arbitru de fapt face referire la o singura si unica dorinta. Aceea de a te regasi dincolo de iluzie si fascinatie. Dincolo de Maya.

Eliberarea de sub toate acestea tine de fiecare in parte si este o munca asidua pe care o duci in fiecare zi, ora, minut, secunda, cu fiecare respiratie, prin mobilizarea vointei si a puterii personale. Nu este simplu, dar poate fi frumos daca primesti provocarea cu zambetul pe buze.

… Si ne intareste pe noi in fata ispitei! Cerem asa pentru a invata sa fim puternici. Pentru a identifica ispita si pentru a o intelege. Si nu este pacat sa mai gresesti, atata vreme cant inveti!

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire

FRR – Flavia R. Rotaru – consilier pentru dezvoltare personala si spirituala