Cele mai mari provocari in viata tin de abilitatea de a face fata tentatiilor. Si cum sa te descurci cu ele, cand tot ceea ce te inconjoara te proiecteaza in provocatoarea si incetosata zona a dorintelor.

De fiecare data cand ceva, orice, nu functioneaza asa cum vrei in viata, datorita unui sistem automat, te duci in zona dorintei si ai vrea ca acel ceva sa nu se fi intamplat, sa nu fi existat, dar daca… , dar poate…, totusi, sau vreau altceva, etc, iar acest mecanism declanseaza un altul, acela prin care apare tentatia.

Tentatia apare ca o provocare si esti ispitit de a folosi orice mijloace pentru a rezolva acel ceva problematic. Teoretic nu este nimic gresit daca stii sa te controlezi, sa faci diferenta intre bine si rau, intre e bun sau nu pentru mine, pe scurt, intre Dumnezeu si Ego.

Ne rugam cu ” nu ne duce pe noi in ispita” desi o facem singuri, pentru ca nu suntem puternici, pentru ca nu am preluat controlul asupra copilului interior, asupra mintii, subconstientului, adica asupra lui Ego si pentru ca nu intelegem Legile. . Poate o formula mai edificatoare pentru noi insine ar fi ” si ma intareste pe mine in fata ispitei”. Asta ar fi o comanda corecta pentru a te invata despre cum sa identifici si sa te descurci cu tentatiile

In general ispita e privita ca ceva negativ. Esti tentat sa dai frau liber emotiilor, cuvintelor, sau actiunilor, in toate domeniile si in fiecare clipa. Apoi crezi ca ai gresit, ca ai pacatuit, ca esti pedepsit, cauti iertarea si te scufunzi prin tot felul de regrete si dorinte ascunse, in suferinta ce devine familiara. Sau crezi ca e bine, ca esti minunat, binecuvantat, si te simti puternic pana cand ceva se intampla si ajungi tot la suferinta. Si orice suferinta este nefericire. Si apare in oricare situatie. Ispitele, tentatiile, sau dorntele sunt minunate atunci cand inveti din ele, cand le transformi in instrumente ale cizelarii si cand le folosesti intru evolutia personala.

Transformarea dorintei in preferinta ar fi o varianta excelenta si poate un pas catre a intelege cum sa traiesti mai bine, fara atasamente, caci orice dorinta contine implicit atasamentul unei anume rezolvari.

Iar cu ispita de a manca, bea, etc, te poti intari doar atunci cand vrei. Cand inveti sa iti impui, sa te infranezi, sa te disciplinezi si sa alegi cu intelepciune, ceea ce este bine pentru tine. Calea intotdeauna iti apartine!

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire