Pentru fiecare prietenia inseamna altceva, dar exista cateva sabloane bine inradacinate despre idealul prieteniei

Mi-e prieten daca… si urmeaza o serie intreaga de atribute, toate legate de egoul personal. Nu mi-e prieten… este identic, doar cu cateva sageti otravite in plus.

Poate ar fi bine, daca in loc de a considera pe cineva prietenul tau, te gandesti daca tu esti prietenul lui. Schimbarea centrului atentiei de pe tine pe celalalt, poate aduce miracole in optica personala.

Ceea ce dauneaza intr-o relatie sunt asteptarile neimpartasite, sau partial impartasite. Aici apare drama si de cele mai multe ori, “nu ma asteptam la asta” este etalonul care ar putea sa iti indice nivelul asteptarilor, pe care poate ai omis sa le impartasesti, asumand ca propria ta gandire este suficienta pentru amandoi. Si asa, ca un secret, poate ca cel care are curajul de a te infrunta, invalida uneori, certa, care iti arata punctele slabe, greselile si erorile, iti este un prieten adevarat. Pentru ca nu te priveste prin lentile deformate de interese ascunse, ci te vede si accepta asa cum esti. El alege sa iti fie prieten, chiar daca egoul tau il priveste ca pe un dusman. Nu cauta validarea in exterior. Priveste cu atentie in jur si discerne cu intelepciune intre interes si prietenie.

Relatiile interumane, se bazeaza pe compabilitati energetice si pe karma, fara nici o indoiala. Chimia exista sau nu, dar uneori ar fi bine sa iti amintesti ca nimic nu e intamplator. Asa ca atunci cand cineva iti produce un discomfort interior, gandeste-te la motivul pentru care acea persoana a aparut in jurul tau. Unde si ce scoate la iveala, din interiorul tau? Posibil sa fie exact acele lectii pe care le ai de rezolvat

Poti alege sa fii prietenos, poti alege sa oferi, sa ajuti, chiar daca nimic nu se intoarce, caci fiecare are propria cale. Da tu iubire si te du pe drumul tau. Alege sa dai din ce primesti pe verticala. La urma urmelor, ce este mai important decat Dumnezeu?

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire

Flavia Rotaru – Consilier pentru dezvoltare personala si spirituala