Totul se schimba. Totul se transforma. Si tot ce-i vechi, nou va fi iara.

Oare cum a rezistat omenirea atatia ani? Prin tenacitate? Prin inteligenta? Prin violenta? Sau prin puterea de a se adapta? As miza pe ultima varianta.

Blaga spunea “cata cultura, atata drama”! Cu cat stii, cu atat stii ca nu stii. Se poate traduce si prin – opreste-te omule din a te considera deasupra a tot ceea ce nu stii si nu te mai juca cu forte pe care nu le intelegi! Nu esti stapanul Planetei, esti doar una din speciile ce au fost aduse pentru a coabita, impreuna intru o simbioza metamorfica a evolutiei unor suflete ratacite.

Nimic nu dureaza. Totul trece si vine iara. Totul se comprima si totul se dilata. Invata armonia elementelor si opreste-te din a le manipula dupa poftele unora sau altora. Invata prin intelepciune sa iti folosesti inteligenta.

Orice schimbare este o provocare. Si orice provocare trezeste o reactie. Inertia la schimbare este o piedica a mintii care te minte. Dar cand ramai prins intre ce a fost si ce este, ce va fi ramane in seama celor care vor sa profite, si care de multe ori provoaca haosul tocmai pentru a te deruta. Nimic nu este sigur in ceea ce priveste viitorul, caci se schimba, sau se intareste, functie de credintele si deciziile fiecaruia, din fiecare moment.

Suntem invatati sa traim pentru maine si deturnati astfel din bucuria de a trai. Atunci cand… , este mantra zilnica a celor ce refuza sa participe la acum si aici. Asteptarea este ca o religie a suferintei nascuta din lipsa curajului generat de frica. A actiona este insa verbul creatiei.

Intre reactie si raspuns sta educatia. Ego sau Dumnezeu? Alegerea poate si ea fi simpla sau complicata, caci pe Dumnezeu nu il poti alege prin prisma unui Ego needucat, influentabil, infricosat, sau suficient. Tu stii sa alegi?

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire