Poate cel mai dificil este a intelege conceptul de a-ti pasa intr-adevar de tot ceea ce se intampla cu tine, in tine, dar in aceeasi masura si cu tot ceea ce este in imediata ta apropiere, sau cu tot ceea ce exista

Spun ca este un concept, pentru ca oamenii au tendinta de a gandi schematic. Dar oare este doar un concept, sau este o realitate pe care, datorita unei proaste setari, nu o percepi la adevarata ei manifestare? Si ca de obicei, cand nu intelegi, simti sau vezi, strugurii devin acri, si in loc sa te provoci sa intelegi preferi sa te ascunzi in spatele zidurilor acelui confort complet inconfortabil, pe care l-ai construit artificial, pentru a te iluziona ca asa iti este mai bine!?

Legea spune – “sa nu faci rau”, sau sa nu faci nimic din ceea ce tie nu ti-ar placea sa ti se faca. Pentru ca tot Legea spune ca “tot ce pleaca se intoarce”. Deci, in acest caz, daca te-ai simtit vreodata “calcat in picioare”, neinteles, nevalidat, etc, este pentru ca si tu ai facut aceleasi lucruri intr-o maniera asemanatoare.

Suntem oglinzi unii pentru ceilalti si impartim cu totii aceleasi provocari, pe care ar fi de dorit sa le transcedem in dorinta de a evolua catre un Sine mai elevat in fiecare zi.

A-ti pasa de ce se intampla cu celalalt, nu inseamna a-l judeca si de a hotara tu daca merita sau nu sa ii dai ceva, sau a-l ajuta – nu e treaba ta! Ci inseamna a te pune in locul lui si a face tot ce poti pentru a-i aduce o raza de lumina in zambet. Si in mod surprinzator, asta ar putea sa iti aduca si tie zambetul in Suflet.

Ajut pentru ca pot si nu conteaza de cate ori o fac. O fac pentru ca stiu ca celalalt este tot eu, in alta infatisare. Si o fac pentru ca stiu, atunci cand imi permit sa inteleg, ca ajutandu-l pe celalalt de fapt ma ajut pe mine.

Alege sa fi bun omule, bland, intelept si cu inima plina de iubire. Alege partea buna din tine in fiecare moment, pentru ca tine doar de alegerea ta. Alege viata si Viata vei primi! Alege-L pe Dumnezeu

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire