Ce e oare mai confortabil pentru fricoasa natura umana, decat lasitatea?

Lasitatea vine din lipsa curajului, ce la randul ei provine din imperiul atoateguvernator al fricii. Si ce ne mai incurca vietile… Si nu numai vietile, pentru ca nu suntem constienti de reteaua energetica ce este in interiorul nostru si prin care suntem toti interconectati

Sunt multe motivele lasitatii. Sa nu ai curajul de a-ti spune sau sustine punctul de vedere, sa-ti fie frica (rusine) sa recunosti cand gresesti, sa nu stiii sa iti ceri iertare sau sa te smeresti, sa nu recunosti sau sa iti insusesti merite, sa fugi cand nu e cazul, sa lovesti miseleste pe la spate sau atunci cand celalalt e jos, sa te aliezi in tradare sau sa lucrezi in subtil manipulandu-i pe ceilalti pentru a-ti asigura marirea, precum si multe altele fac parte din zona intunecata a dualismului la care se renunta greu.

Natura umana zic unii – dar asta nu este tot o forma de lasitate ce te tine in suficienta superficiala a incapatanarii de a face efortul de a te eleva?

Este insa o diferenta intre a fi las, sau a intoarce spatele si pleca scuturandu-ti praful de pe talpi. In primul caz exista motivatii mai mult sau mai putin absconse, dar in al doilea este motivatia intelepciunii de a te detasa de ceea ce nu mai este potrivit pentru tine, conform principiului “dragoste cu sila nu se poate”.

Putin sunt cei ce pot face lucrurile avand imaginea de ansamblu a trecutului, prezentului si viitorului. Si de cele mai multe ori acestia depasesc pragul implicarii in itele complicate ale programelor umane. Caci implicarea inseamna manipulare si, conform principiului – daca n-o fac eu, o face altul si de ce sa-l las? -, acest tip de manipulare este intunecat si fara iubire. Si cand nu e iubire e ura, nepasare, violenta, lupta pentru putere, crima, genocid, infatuare si multe altele din acceeasi zona. Trezeste-te omule si reintra pe calea cea plina de lumina a lui Dumnezeu.

Curajul de a vedea lucrurile asa cum sunt, curajul de a recunoaste in tine ce nu functioneaza si curajul de a te schimba, duc catre reintrarea in posesia puterii divine ce zace in fiecare. Artagul provine tot din puterea ta, dar este o putere trunchiata si deturnata ce nu te ajuta. Gaseste-ti Puterea suflete si cauta-l cu curaj pe Dumnezeul din tine, din mine, din noi.

Iubirea este cheia, calea si desavarsirea

De la mine pentru tine cu infinita iubire